1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

10 Saatte Bir Çalışan İş Kazası Geçiriyor

10 Saatte Bir Çalışan İş Kazası Geçiriyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, ülke genelinde her 7 dakikada bir iş kazası meydana geldiğine dikkat çekerek, her 10 saatte bir çalışanın yaşamını kaybettiğini, her 6 saatte bir çalışanın ise sakat kaldığını kaydetti.

Çakar, Türkiye’nin 2008 yılında iş kazaları ve meslek hastalıklarına toplam maliyeti 38 milyar TL harcadığını ifade etti.

İnşaat 3.sırada
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar yaptığı açıklamada, SGK verilerine göre 2008’de 72 bin 963 iş kazası ve 539 meslek hastalığı vakasının yaşandığını belirterek, 866 çalışanın yaşamını yitirdiğini, bin 694 çalışanın sakat kaldığını, 1 milyon 865 bin 295 gün geçici iş görmezlik oluştuğunu ifade etti. İş kazalarının faaliyet gruplarına göre dağılımında fabrik metal ürünlerinin 6 bin 971 iş kazası ile birinci sırada bulunduğuna dikkat çeken Çakar, 5 bin 728 iş kazası ile kömür ve linyit çıkartılmasının ikinci, 4 bin 550 iş kazası ile bina dışı yapıların inşaatının üçüncü sırada yer aldığını ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir