1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

10 Yaşını Geçen Oteller İçin Yenilenme Planlaması Yapılmalı

10 Yaşını Geçen Oteller İçin Yenilenme Planlaması Yapılmalı

Antalya ve sahil şeridindeki otel ve turistik tesislerin önemli kısmının “renovasyon (yenilenme)” sorunuyla karşı karşıya bulunduğu, eski teknolojilerle donatılmış tesislerin müşteri beklentilerini karşılayamayacağı bildirildi.

Antalya’da düzenlenen Uluslararası 21’inci Otel Ekipmanları Fuarı’na katılan Otel Teknik Müdürleri Derneği (OTMD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşını geçen bütün otel ve öteki turistik tesislerin yenilenme planlaması yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Antalya ve sahillerindeki otellerin 550 bin dolayında yatak kapasitesi bulunduğuna dikkati çeken Bekir Toker, şu bilgileri verdi:

“Antalya’daki yatak kapasitesinin yüzde 80’ine sahip oteller 10 yaşın üzerinde. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar olan sahil şeridindeki 300 dolayında otel 20-25 yıllık ömrünü tamamladı. Bu süreden sonra tesisat ve yapılardaki yaşlanma ve sorunlar üst üste gelerek hızlanır. İlk bakışta renovasyona geç giren otelin, sahibine kazandırdığı zannedilir ama bilimsel çalışmalar tersini söyler. Tesisat, yapı ve makinelerin veri analizleri, sözde kazancın hızlı bir kayba dönüştüğünü ve her geçen gün bu kaybın artarak büyüdüğünü, yenileme çalışmalarındaki gecikmenin ağır kayıplara yol açtığını kanıtlar.”

Bekir Toker, yaşı 20’yi geçen ve ekonomik ömrünü tamamlayan tesislerin bir an önce yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Toker, bu otellerin artık müşteri beklentilerine yanıt veremediği gibi, eskiyen ve deforme olan iç ve dış mekanlardaki malzeme ve ekipmanlar yüzünden, milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya’da, Türkiye’nin turistik imajına da zarar verdiğini savundu.

Bekir Toker, otellerin yenilenmesi sorununun sanıldığından daha önemli olduğunun altını çizerek, kış döneminde hükümetin de desteği ile bu düzenlemeye ihtiyacı olan otellerin işlemlerini başlatmaları gerektiğini anlattı. Toker otellerin yenilenmesiyle inşaat sektörünün de canlanabileceğini ifade etti.

Bekir Toker, Otel Teknik Müdürleri Derneği bünyesinde bulunan “Akil Adamlar Kurulu”nun renovasyona gitmek isteyen otel ve tesislere tüm teknik konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti verebileceğini de kaydetti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir