1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

110 Milyon Euro’ya Alışveriş Merkezi Yaptı, Pişman Oldu

110 Milyon Euro’ya Alışveriş Merkezi Yaptı, Pişman Oldu

Ataköy Konakları ile içindeki Ataköy Plus Alışveriş Merkezi’nin (AVM) inşaatını ortakları ile birlikte gerçekleştiren Delta Proje Yatırım A.Ş.’nin Nihat Delibalta, son yıllarda sayının arttığını belirterek, “AVM yatırımına pişman olduk, bugün olsa yapmazdım ama söz verdiğimiz için bitirdik” dedi.

Delibalta arsa bedeli dahil 110 milyon Euro yatırdıkları Ataköy Plus için, “5 yıl önce TOKİ ile anlaştığımızda projede AVM de vardı, o zaman avantajlı görünüyordu, şimdi değil. Biz planlama yaparken AVM’lerde metrekare fiyatları 150 doları aşıyordu, şimdi 30-50 dolara düştü” diye konuştu.

Geri dönüşü 12-15 yıl
Kira fiyatlarını makul düzeyde tutarak perakendecinin nefes almasını ve iyi bir mağaza karması ile Ataköy Plus’ın bölgesinde bir cazibe merkezi olmasını hedeflediklerini kaydeden Delibalta, şöyle konuştu: “Artık şehir merkezinde bu büyüklükte bir alan bulup, alışveriş merkezi yapmak güç. Krizden önce uluslararası yatırımcılar Türkiye’de AVM satın almanın yollarını arıyordu. Ama şimdi uluslararası yatırımcının da ilgisi azaldı. Ekonomideki düzelme işaretlerine bakarak, yaptığımız yatırımın geri dönüşünün 12-15 yıl arasında olabileceğini düşünüyoruz. Bunun için sadece yerli ziyaretçilerin değil turistlerin de AVM’yi ziyaret etmelerini sağlayacağız.”

Arsa bedeli 13 okul
TOKİ ile yaptıkları anlaşma kapsamında arsa bedeli karşılığında 13 okul yaptıklarını belirten Delibalta, “Derslik sayısına baktığınızda 20 ilköğretim okuluna denk geldi, yaptığımız inşaatlar. Bize arsa bedeli olarak iki kat fiyata çıktı ama eğitime kaktı olduğu için memnunum” dedi. Ataköy Plus AVM’nin yüzde 75 doluluk oranı ile açılacağını belirten Ataköy Plus Alışveriş Merkezi Yatırımcı Temsilcisi Muzaffer Gülöz ise, bir hafta içinde uluslararası bir departman store ile anlaşarak doluluk oranının yüzde 95’e yaklaşmasını sağlayacaklarını belirtti. Gülöz, şu bilgileri verdi: “A Plus’ta iyi bir mağaza karması amaçladık. Beymen’den LC Waikiki’ye kadar mağazamız var. Metrekare fiyatları 30 ile 80 Euro arasında değişiyor. Perakendeciler, “doğru AVM”de “doğru yer”i almak istiyorlar.”

2 bin istihdam sağlayacak yılda 8 milyon kişi gezecek
NİHAT Delibalta, Ataköy Plus AVM’ye Ayda 650 bin, yılda 8 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. Delibalta, “Ataköy Plus’ta 2 bin kişilik istihdam sağlanacak. Bölgenin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. İçinde 140 mağaza bulunuyor. 100 bin metrekarelik inşaat alanının 23 bin metrekaresi kiralanabilir alan olarak inşa edildi. Market alanı ise 2 bin 500 metrekare. 3 bin 60 metrekaresi sinema, bin metrekaresi çocuk oyun alanı olarak tasarlandı. AVM’nin üst katı ise sigara yasağına uyumlu bir şekilde açık bırakıldı” dedi. Delibalta AVM’lerin pazar günü açık olup olmaması yönündeki tartışmalar ilişkin ise o konuda Başbakan Erdoğan’ın son noktayı koyduğunu söyledi.

Alışverişe gelen siteye giremez
ATAKÖY A Plus Genel Müdürü Cemil Demirbakan, Ataköy Plus’ı ziyaret edenlerin site sakinlerini rahatsız etme olasılığına karşı “Alışveriş merkezine girip çıkanların siteye girmemeleri için duvar yapıldı. Kapılar farklı yerlerde. AVM ziyaretçileri siteye güvenliği geçmeden giremez” dedi. Site sakinlerine daha iyi hizmet için tüm siteye hizmet veren golf arabaları da taşıma yapacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

AVM’ler Çıktı, Boş Dükkanların Sayısı Arttı

İzmir'de küresel kriz ve alışveriş merkezi sayısının artması nedeniyle işlek sayılan caddelerde, boş dükkan sayısı artıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir