1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

150 Milyon Dolarlık Yatırım, 800 Bin Ton Üretim

sanko, sanko holding, bartın çimento fabrikası, çimento fabrikası,  sanko çimento fabrikası, sanko bartın çimento fabrikası, 150 Milyon Dolarlık Yatırım, 800 Bin Ton Üretim

BARTIN – Konukoğlu, Bartın Çimento Fabrikasının teknolojisinin çok eski olduğunu, bundan dolayı da komple yenilemeyi düşündüklerini söyledi.

Fabrikayı son teknolojiyle modern hale getirmek için gerekli çalışmaları yakın zamanda başlatacaklarına dikkati çeken Konukoğlu, şöyle konuştu:

”Bu yatırım için ilk etapta 150 milyon dolar bütçe konuldu. Bartın’daki çimento fabrikası yatırımla komple yenilenerek üretim artırılacak. Fabrikanın mevcut üretimi iki buçuk katına çıkacak. Bunun yanında yeni sistem olduğu için çevresel olarak da çok daha verimli hale gelecek. Şu anda bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Belirli kuralları yerine getirdikten ve izinlerimizi aldıktan sonra çalışmalara başlayacağız. Yıllık üretimimiz 300 bin tondan 800 bin tona çıkacaktır.”

İÇ VE DIŞ PİYASAYA ÜRETİM
Konukoğlu, fabrikanın üretiminin yarısının iç piyasaya, yarısının da ihracata yönelik olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

”Dünyadaki ekonomik kriz bizi de etkiledi, ihracatımız düştü. Ama biz inanıyoruz ki 2011-2012 yıllarında çok daha büyük ihracat potansiyeli olacaktır. İhracatımız, Akdeniz ve Karadeniz’e komşusu ülkelerdir. Rusya, Bulgaristan, Mısır, Cezayir, Fas ve Tunus var. Şu an Bartın’daki fabrikamızda 1950’lilerin teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji ile üretim yaparak rekabet etme şansınız yok. Teknolojiyi yenilediğiniz zaman otomatik maliyetleriniz düşecek ve rekabet şansınız artacaktır. Şu anda dünyanın içinde bulunduğu krizde yavaş yavaş artık sis perdesi kalkıyor. Grup olarak 2011’in çok daha farklı olacağına inanıyoruz. Bu yatırımı bir an önce başlatıp Bartın’a da ilave bir şeyler katmaya çalışacağız.”

Yatırım tamamlandığında fabrikada çalışan sayısının da artacağını anlatan Konukoğlu, ”İstihdam sayısı mutlaka artacaktır ama şu anda net sayı vermek yanlış olacak. Şu anda 170 civarında çalışanımız var, yatırımımızın ardından bu sayı 230’ları bulur” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir