1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

192 Dar Gelirli Konutları Mayıs’ta İhale Edilecek

192 Dar Gelirli Konutları Mayıs'ta İhale Edilecek

Gümüşhane şehir merkezinde dar gelirli aileler için yapılacak olan 192 konutun ihalesi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fakir ve dar gelirli vatandaşların modern, çağdaş, yaşanabilir, çağın standartlarına uygun ve huzurlu evlerinde rahatça yaşayabilmeleri için başlatılan proje ile düşük gelirli vatandaşların cüzi miktarlarda ödeme yaparak ev sahibi olacaklarını söyledi.

Aydın, Yenimahalle’de yapılacak olacak 192 konutun ihalesinin 26 Mayıs tarihinde TOKİ tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, “Hemşehrilerimizin sıcak yuvalarında yüzlerindeki gülümseme ile bir ömür huzur içerisinde yaşamalarını görmek bizleri de mutlu edecektir. Düşük gelirli vatandaşlarımızın faydalanacağı ve aylık 100 TL civarında son derece uygun imkanlar ile ödeme yapılacak evlerin ihalesinin gerçekleştirilmesi ile birlikte hızla yapımına başlanılacak ve en kısa sürede tamamlanması için takibimiz devam edecektir” dedi.

Dar gelirli aileler için yapılacak 192 konutun ardından, daha fazla ailenin bu imkandan faydalanması için arazi tahsis çalışmalarına devam edileceğini belirten Aydın, arazi tahsisinin gerçekleşmesi durumunda ek olarak yeni konutların yapımı için de çalışma yürütüleceğini söyledi. Milletvekili Aydın, dar gelirli ailelere yönelik konutların yanı sıra şehir merkezinde yapılması planlanan 100 adet afet konutunun da Gümüşhane İl Acil Afet Durum Müdürlüğü tarafından alt yapı çalışmaları tamamlanan Afet evlerinin evraklarının önümüzdeki hafta içerisinde Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Başkanlığı’na gönderileceğini belirtti. Afet ve Acil Durum Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde evrakların süratle hazırlanarak ihale ettirilmesi için TOKİ Başkanlığı’na sevk edileceğini belirten Aydın, en kısa zamanda afet evlerinin de ihalesinin yapılacağını belirtti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dar Gelirlilere Konut İçin Arsa Desteği Verdik

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, portföylerinde yer alan gayrimenkullere ilişkin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir