1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

1930’larda Bir Mimar; İzzet Baysal

1930'larda Bir Mimar; İzzet Baysal

Şükran günleri kapsamında İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde “1930’larda Bir Mimar; İzzet Baysal” sergisi açıldı. AİBÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Alpagut tarafından hazırlanan sergide, İzzet Baysal tarafından yapılan mimari çalışmalar sergilendi.

İzzet Baysal’a ait sekiz yapının poster sunumlarından oluşan sergi hakkında bilgi veren AİBÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Alpagut, serginin Mimarlar Odası Bolu Şubesi’nin katkılarıyla hazırlandığını belirtti. Alpagut, “1930’larda Bir Mimar; İzzet Baysal sergisi Türkiye’de birçok üniversite de sergilendi. Aslında, erken Cumhuriyet dönemi mimarlarının ismi az duyulmuştur. İzzet Baysal’da bunlardan biridir. Genellikle bu dönemde yabancı mimarlar ve ün yapmış birkaç mimarın ismi bilinmektedir. İzzet Baysal’ın mimarlığı ile ilgili pek fazla doküman bulamadık. Ancak bulduğumuz dokümanları, Bolu’nun Babası İzzet Baysal’ın Bolulular tarafından pek bilinmeyen mimarlık yönünü de tüm Bolu halkıyla paylaşmak istedik.” dedi.

Protokol tarafından sergi gezildikten sonra, teşekkür belgeleri takdim edildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir