1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2 yıl sonra Şırnak’ın da Havaalanı Olacak

apron, hava alanı yapımı, havaalanı üst yapı destek tesisleri, havaalanı yapımı, pist, şırnak hava alanı, şırnak hava limanı, şırnak havaalanı, şırnak havalimanı, şırnak havalimanı yakında açılıyor, taksirut, 2 yıl sonra Şırnak'ın da Havaalanı Olacak

ŞIRNAK – Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, proje için 677 bin 500 metrekarelik kamulaştırma yaptıklarını; il merkezine 60, Cizre İlçe merkezine ise 13 kilometre mesafede havaalanı yapımı planlandığını ifade etti.

Bu alanda konvansiyonel boyutlarda pist, apron, taksirut ve üstyapı destek tesislerini kapsayan bir havaalanı yapılabilmesi için yaklaşık 1 milyon metrekarelik ek kamulaştırma yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Yerlikaya, “Bunun için 2010 yılında yeterli ödenek temin edilmiş, acele kamulaştırma kararı alınmak üzere Bakanlar Kuruluna sunulmuştur. Altyapı işinin yer teslimi mevsimsel şartlara uygun olmaması nedeniyle inşaat yerindeki çalışabilir günlerin başlangıcı olan 15 Nisan 2010’a ertelenmiştir. Altyapı işinin tamamlanma süresi sözleşmesine göre yer teslim tarihinden itibaren 730 gündür ve yeterli ödenek temin edilmesi halinde 2012 yılının ilk altı ayı içerisinde tamamlanacaktır. Üstyapı ise 2010 yılının 7. veya 8. ayında ihale edilecek. Havaalanı 2012’nin 6. ayında hizmete açılacak.” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir