1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2009’un Son Çeyreğinde Konut Satışları Yüzde 25.2 arttı

2006 konut satışları, 2008 konut satışları, 2009 konut satışları, 2009 konut satışlarındaki artış, 2009 yılında kaç konut satıldı, 2009un son çeyreğindeki konut satışları, konut satışları, türkiye geneli konut satışları, türkyie geneli satılan konutlar, 2009'un Son Çeyreğinde Konut Satışları Yüzde 25.2 arttı

Bu sayı 2008’in aynı döneminde satılan konut sayısının yüzde 25.2, önceki çeyrek dönemde satılan konut sayısının ise yüzde 3.9 üzerinde bulunuyor.

Yılın son çeyreğinde konut satışlarında yaşanan yıllık artışın önemli bir bölümü baz etkisinden kaynaklanıyor. Ekonomide resesyonun derinleştiği 2008’in son çeyrek döneminde konut satışları belirgin bir düşüş göstermiş ve 93 bine kadar inmişti. Fakat son çeyrekte konut satışlarının önceki çeyrek döneme göre de artış göstermesi, baz etkisi dışında da bir miktar hareketlenme olduğunu düşündürüyor. Bu ise söz konusu dönemde faizlerde yaşanan gerileme ile bağlantılı gibi görünüyor. Bu indirimle konut kredisi faizleri 2006 yılındaki meşhur dalgalanma öncesindeki seviyesinin de altına inmişti. Tabii burada mevsimselliğin de bir etkisi olabilir ama konut satış istatistikleri 2008’den geriye gitmediği için bu etkiyi ölçemiyoruz.

2009’un son çeyreğinde konut satışları yüzde 25.2 artış gösterdi
2009 yılının tamamında satılan konut sayısı ise 532 bin olarak gerçekleşmiş durumda. 2008 yılının tamamında satılan konut sayısı 427 bin düzeyindeydi. Buna göre 2009 yılında konut satışlarında yaşanan artış yüzde 24.5 olarak hesaplanıyor. Bu artışta 2009’un ikinci çeyrek döneminde görülen sıçramanın büyük etkisi var. Geçen yıl ikinci çeyrekte konut satışları olağanüstü bir seviyeye çıkmış ve 195 bini bulmuştu. Bu yükselişin nedeni olarak ise söz konusu dönemde yapılan vergi indirimi nedeniyle gerçekte daha önce satışı yapılmış bazı konuların da bu dönemde tapuya kaydettirilmesi gösterilmişti.

Ekonomist

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir