1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2010 Şanghay Dünya Fuarı

ŞANGHAY – Çin’in Şanghay şehrinde 1 Mayısta açılacak 2010 Dünya Fuarı (EXPO) için hazırlıklar yoğun şekilde sürerken, Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy, ”Türkiye pavyonunun Dünya Fuarı’nın ana temasına uygun olarak hazırlandığını” belirtti.

Dünya Fuarı’nın ana temasının ”Daha iyi şehir ve daha iyi yaşam” olduğuna işaret eden Özsoy, ”Çatalhöyük ana temasıyla hazırlanan Türkiye pavyonunda daha iyi şehir ve daha iyi yaşamın Anadolu’da başladığını göstermek istiyoruz. Bu ülkemizin tarihi zenginliği, pavyonumuz da bu zenginliği ve ana temaya uygunluğu simgeliyor. Bazı pavyonlar ana temayla ilgisi olmayan tasarımlar yapmışlar, bu da onların takdiri, ana temaya uygun pavyon yapmamız bize artı puan getiriyor ve ilgiyi çekiyor” dedi.

Türkiye pavyonu, 2 bin metre karelik hazır alan alınarak binaya giydirme olarak yapıldı. Binanın dış cephesinde yer alan tasarımın hazırlanmasında Çatalhöyük’te bulunan resimden esinlenildi.

ÇİNLİLERİN TÜRK PAVYONUNA İLGİSİ
Özsoy, Türk pavyonuna gösterilen ilginin iki nedenden kaynaklandığı görüşünü dile getirerek, ”Çin pavyonu ile rengimiz aynı, Çinlilerin sevdiği bir renk. Bunu bilerek seçmedik, Çatalhöyük’ü aynen yansıttığımız için tesadüfen aynı oldu. Rengimiz güzel, dış cephemizin tasarımı güzel, albenisi var, İlginç geliyor” dedi.

Özsoy, ilginin ikinci nedeni olarak da Türk pavyonunun mimari açıdan bir felsefe içinde tasarlanmasını gösterdi.

2010 Şanghay Dünya Fuarı

184 gün sürecek EXPO’yu 70 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini hatırlatan Özsoy, Türk pavyonuna da yüzde 10’luk ziyaretçi kitlesi beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

”Bu gerçekleşirse 7 milyon insan demektir. 7 milyon kişinin Türkiye ile birebir teması bizim için tahminimizin üstünde bir artı değerdir. 5 dakika da kalsa, yarım saatte kalsa 7 milyon insana Türkiye hakkında bilgi vermek inanılmaz bir tanıtım demektir.”

31 Ekim’e kadar açık kalacak EXPO 2010’a 192 ülke ve 50 uluslararası örgüt katılacak. 5,28 kilometrekare genişliğindeki alana kurulan EXPO’nun bütçesi 28,6 milyar yüen (4,18 milyar ABD Doları) olarak açıklandı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Arzında 2011’de Yüzde 10 Oranında Artış Bekleniyor!

Sektörün durumunu şöyle bir gözden geçirdiğimizde 2005-2006 yıllarında yüksek satış rakamlarını gören konut sektörü, 2010’da …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir