1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2010 Yılı Konut Fiyatlarını Neler Belirleyecek?

Tarafsız ve bağımsız karşılaştırma sitesi Enuygun.com, talep dışında konut fiyatlarının değişimini etkileyen inşaat sektörü gelişmeleri üzerine bir analiz gerçekleştirdi. Bu analize göre konutta stok eritmek, bina inşaat maliyetlerindeki son üç yıldaki artış nedeniyle daha önemli hale gelirken sektörde arz fazlalılığıyla oluşmuş mevcut rekabetin de derinleşmesine sebep oluyor.

Özel sektör inşaat şirketlerinin konutta inşaat yapma isteği 2009 yılında bir miktar artsa da, seneyi 2007 seviyelerinin altında kapatmış olmaları dikkat çekiyor.

Bu nedenle 2010 yılında konut kredisi faizlerinin düşmesiyle artması beklenen talebin konut fiyatlarına olası artırıcı etkisinin, sektördeki rekabet ile dengelenebileceği düşünülüyor. Öte yandan Enuygun.com kullanıcılarının 2010 yılında bankalara ilettiği konut kredisi taleplerinin ortalama vadesi 93 ay, ortalama kredi talep tutarı ise 60.500 TL seviyesinde oldu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’nin Sosyal Konut Projesiyle Toprak Evden Daireye Geçiyorlar

VAN (CİHAN)- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Van Kevenli Sosyal Yardımlaşma Konut Projesi kapsamında fakir aileleri topraklı evlerden kurtarıp, modern dairelere taşıdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir