1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2011 Yılında 67 Karakol Yapılacak

Türk Silahlı Kuvvetlerinin “terörle mücadele” kapsamında 2011 yılında sınır illerine toplam 67 karakol yapacağı bildirildi.

İç güvenlik ve hudut karakol tesisi ihtiyacının karşılanması amacıyla Millî Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve BaşbakanlıkTOKİBaşkanlığı arasında imzalanan 11 Kasım 2008 tarihli Ana Protokol ve 26 Mayıs 2010 tarihli Ek Protokol kapsamında 17 adedi Hatay, 19 adedi Van, 6 adedi Iğdır, 4 adedi Ağrı, 11 adedi Hakkari ve 10 adedi Şırnak olmak üzere toplam 67 karakol inşa edilmesi planlanıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın kamuoyu bilgilendirmesine göre 2010 yılı İnşaat Yatırım Programında 308 yeni inşaat projesi yer alırken; 2009 yılından devam eden 108 adet inşaat projesi bulunuyor. Bilgilendirmeye göre Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığının yatak kapasitesinin yüzde 5’i,TSKRehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığının yatak kapasitesinin yüzde 30’u, Asker Hastanelerinin yatak kapasitesinin yüzde 10’u sivil vatandaşlara hizmet veriyor. Milli Savunma Bakanlığının 2011 yılı bütçesi ise 16 milyar 975 milyon TL. Bu bütçenin yüzde 44,2’sini personel giderleri, yüzde 8,5’ini Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri, yüzde 45,7’sini Mal ve Hizmet Alım Giderleri, yüzde 1,2’sini Cari Transferler ve yüzde 0,4’ünü ise Sermaye Giderleri oluşturuyor. Mal ve Hizmet Alım Giderleri kapsamında; 7 milyar 751 milyon TL’nin yüzde 50’si TSK personelinin barınma, beslenme, giyim gibi yasalarla belirlenmiş yasal istihkakları ile akaryakıt, yakacak, taşıma, ulaşım gibi tüketim mal ve hizmet alımlarına, yüzde 50’si ise Stratejik Hedef Planı (SHP) 2011 yılı programı modernizasyon ihtiyaçlarına planlandı.

2 MİLYAR DOLARI AŞAN MİKTARDA PROJE GELİŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz dönemde toplam bedeli 2 milyar doları aşan miktarda geliştirme projeleri Türk Savunma Sanayi Firmalarında başlatıldı. Bu projelerden bazıları ise şöyle: “İnsansız Hava Araçları, Komuta Kontrol Sistemleri, Tanksavar Silahları, Milli Görev Bilgisayarı ve Yazılımlarının Geliştirilmesi, Roket/Füze Sistemlerine dönük projeler.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah, mühimmat, teçhizat ve diğer ihtiyaçları kamu ve özel sektör firmalarından, ihale mevzuatı çerçevesinde, serbest rekabete açık bir şekilde karşılanıyor. 2009 yılında yapılan 9 bin 237 ihaleden 54 adet için Kamu İhale Kurumu’na şikayet başvurusunda bulunuldu. Kamu İhale Kurumunun incelemesi neticesinde 1 adet ihale iptal edildi. 2010 yılı Temmuz ayı başına kadar yapılan 3 bin 859 adet ihaleden ise 44 adet için Kamu İhale Kurumuna şikayet başvurusunda bulunuldu. Kamu İhale Kurumunun incelemesi neticesinde sadece 2 adet ihale iptal edildi.

CİHAN

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir