1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

21. Yüzyılın Mimari Anlayışı Balon Yapılar Londra’da

21. Yüzyılın Mimari Anlayışı Balon Yapılar Londra'da

LONDRA (İHA) – Yazın gelmesiyle birlikte Londra Parkları birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı. Bu etkinlikler arasında yer alan devasa balonlar, halka, dans, sergi, tiyatro, müze ve tanıtım içeriklerine sahip etkinliklerle hizmet vermeyi planlıyor.

Alman Mimar Matthias tarafından tasarlanan balonlar, Londra’daki 13 parkta yer aldıktan sonra, farklı ülkelerdeki büyük şehirleri dolaşacak. Balonun mimarlık alanında ilk defa 2006 yılında kullanılmasıyla başlayan bu gelenek, bu yıl ilk kez Londra parklarında yer alacak. Portavillion Müdürü Emma Underhill, “Raumlabor Firmasının bu çalışması tamamıyla fantastik ve bizim Londra Parkları içerisinde yer alacak etkinliklerimiz arasında en özellerinden biri. Taşınabilir olması, esnekliği, bize yapmak istediğimiz çalışmaları büyük bir alanda gerçekleştirme imkânı tanıyor. Her yere gidebilirsiniz, ihtiyacınız olacak kadar bir alanı çevirebilirsiniz ve içerisinde her türlü etkinliğe yer verebilirsiniz. Yaz aylarında müze gezmek, tiyatro izlemek ve kapalı alanlara girmek istemeyenler için büyük bir fırsat. Doğanın içerisinde girişi çıkışı sorun olmayacak kadar basit bir dizaynda yaratılmış bir mekân. Büyük bir ilgi görmesini bekliyoruz” diye konuştu.

20 metrekarelik bir alanda 10 metrelik yükseklikte bulunan balon, Alman mimar Matthias Rick’in çalışması Raumlabor firması işbirliğiyle gerçekleşmiş. Mimar, çalışmasının detayları hakkında İHA’ya yaptığı açıklamada, “İstenilen yere taşınabilmesi, içerisinde tiyatro, sergi, dans gibi birçok etkinliğe izin vermesi ve malzemesinden dolayı içerisi ve dışarısı arasında gözlenebilir, hissedilebilir bir mesafe bırakmasıyla modern mimari içerisinde değer gören bir çalışma. Aslında bu balon, balerin olmak isteyen Rosie’nin hayali. Bu küçük kız balerin olarak sahnede yer almak istiyordu ancak olamadı. Buradaki etkinliklerin büyük çoğunluğunun dansla ilgili olmasından dolayı, Rosie’nin adını verdik, biz onun hayalini tasarladığı bu balonlar, içerisinde düzenlediğimiz etkinliklerle gerçekleştiriyoruz” dedi.

RHYS ABSOLOM/ HÜLYA SEN

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir