1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

3. Köprü Bereketi

3. Köprü Bereketi

Üçüncü köprü güzergahının açıklanmasının ardından, bölgedeki emlak fiyatları da artmaya başladı. Bölgedeki emlakçılar fiyatlarda yüzde 80’e varan artışlar yaşandığını, talebin de fazlalaştığını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü köprünün Sarıyer’in Garipçe Köyü ile Beykoz’un Poyrazköy mevkii arasında yapılacağını açıkladı. Beklentilerin aksine köprünün yerinin daha kuzeyde olması emlakçıları da şaşırtırken, Garipçe ve Poyrazköy civarındaki emlak fiyatları bir anda yükselmeye başladı. Garipçe’de 100 metrekare bir evin fiyatı 200-220 bin liradan satılırken, yeni alıcılar için fiyat bir anda 300-350 bin liraya çıktı. Bölgenin imarsız arazilerden oluşmasına rağmen şimdi metrekaresi 80 lira olan bir arsanın da 100 doları bulduğu belirtiliyor. Poyraz Mevkii’nde ise imarlı arazinin az olması buradaki hareketliliğin Garipçe’ye nazaran yavaş kalmasına yol açtı. Buna rağmen otoyolların geçeceği Riva gibi bölgelerde ise fiyatlar yükselmeye başladı. Sarıyer’deki emlakçılar 3 gündür bölgedeki arazi ve konutlara talebin çok yoğun olduğunu, bu karşın arsa ve konut sahiplerinin kararsızlıklarının kendilerini arada bıraktığını belirtti. Galatasaray’ın 100 dönümlük arazisinin yanı sıra Osmanlı Yapı, Yapı Kredi Koray, Doğuş Grubu, Sabancı grubu yöneticileri ile Genpa’nın bölgede villa imarlı arazileri bulunuyor.

POYRAZKÖY
Poyrazköy, Anadolu yakasında Boğaz’ın sonlarında yer alıyor. Beykoz’dan sonra 18 kilometre mesafede bulunuyor. Bir balıkçı köyü olan Poyrazköy, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve plajlarıyla özellikle yaz mevsiminde çok ziyaretçi ağırlayan bir bölge.

GARİPÇE
İstanbul Sarıyer ilçesinin 9 köyünden biri olan Garipçe Köyü, Boğaz’ın Karadeniz girişine hakim manzarası, temiz havası, taze balıkları, antik kaleleri ile huzur arayanları kucaklıyor. Garipçe Köyü, doğal güzelliği ve balık restaurantlarıyla tanınıyor.

EMLAKÇILAR NE DİYOR?
Sarıyer Remax Yaşam Gayrimenkul yetkilisi Dilşah Sancak, 3. köprünün güzergahının belli olmasından sonra Sarıyer’de, özellikle Maden mevkiindeki arsaların fiyatlarının yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdiğini belirtti. Sarıyer Birlik Emlak yetkilisi Remzi Aslan, köprü yakınlarında evi ve arsası olanların şimdilik satışları durdurduğunu söyledi. Aslan, “Evim acil satılık diyenler şimdi satışı erteliyor” dedi. Ekinci İnşaat Emlak Danışmanlığı yetkilisi Muhammet Kamil, fiyatların artış ve düşüşünün durduğunu, çalışmalar başladıktan sonra fiyatlarda büyük artış olmasını beklediklerini ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstimlak Maliyetleri Üçüncü Köprünün Güzergâhını Değiştirtti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3. köprü güzergahının istimlak maliyetleri nedeniyle değiştirildiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir