1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

3. Köprü Güzergahı Onaya Kaldı

3. köprü,3. köprü güzergahı,3. köprü imar planı,3. köprünün yeri,beykoz-trabya köprü güzergahı,çanakkale boğazı,devlet planlama teşkilatı,hazine müsteşarlığı,imar planı,izmit körfez geçişi,karayolu ulaşımı,kesintisiz karayolu ulaşımı,maliye bakanlığı,proje ve fizibilite,sarıyer-yuşa tepesi güzergahı,üçüncü köprü,üçüncü köprü güzergahı,proje, 3. Köprü Güzergahı Onaya Kaldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale Köprüsü, 3. Boğaz Köprüsü, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün yap-işlet-devret modeliyle yapımının gündemlerinde olduğunu belirtti.

İstanbul-İzmit Körfez geçişinin, İzmir Otoyolu’nun yap-işlet-devret modeliyle ihalesinin yapıldığını hatırlatan Yıldırım, diğer iki projenin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi ve şunları kaydetti:

”Bu projelerde hemen hemen tamamlanma aşamasına gelmiştir. Gerekli kurum görüşleri, kararları tamamlandıktan sonra yap-işlet devret modeliyle bunların da ihalesi bu yıl içinde yapılacak. Gerekli kurul kararlarından kastımız ilgili belediyelerin meclis onayları, tabiat varlıklarını koruma kurulu kararları… Bu işler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak yürütülmektedir.”

Beykoz-Sarıyer hattı ile ilgili konuşan Yıldırım, ”Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor. Şu anda bu işlem tamamlanmadığı için böyle bir bilgi vermemiz çok doğru olmaz” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yeni Köprü, Emlak Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

3. köprü güzergahları açıklandı, şimdi gözler bu yeni bölgelerdeki arsa ve ev fiyatlarına çevrildi...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir