1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

3 Milyon Konut Yenilenmeli

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Türkiye’de şehirlerin yarısı ıslaha muhtaç diye konuştu

81 ilde 1600 şantiye
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar göreve geldikleri Aralık 2002’den beri 81 il, 800 ilçe ve 1600 şantiyede 430 bin konut yaptıklarını belirterek, 2011 sonunda 500 bini aşacaklarını söyledi.

Bayraktar, önceki akşam Bab-ı Ali toplantıları kapsamında İstanbul The Marmara Oteli’nde ‘1083’ten bugüne Türkiye kentlerinin konutlaştırılma siyaseti ve TOKİ’ konulu bir konuşma yaptı.

Yapıların çoğu depreme dayanıksız
Erdoğan Bayraktar, bugün Türkiye’de özellikle nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerde 14 milyon konut olduğunu belirterek, “Bu konutların yüzde 40’ı mühendislik bilimine uygun, kalan kısmı ise ya depreme dayanıksız ya da ruhsatsız.

Şehirlerin yarısından fazlası ıslaha muhtaç. Türkiye’de acil olarak 3 milyon konutun yenilenmeye ihtiyacı var. Her yıl 600 bin yeni konuta ihtiyaç var” dedi.

Gecekondudan çağdaş eve
Gecekondu dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan Bayraktar, insanları parkı, bahçesi, doğru dürüst tuvaleti bile olmayan evlerden alıp çağdaş modern konutlara getirdiklerini söyledi.

Gelir grubu düşük vatandaşları ayda 100 lira taksitle konut sahibi yaptıklarını dikkati çeken Erdoğan Bayraktar, insanların mutluluğunun kendilerini motive ettiğini ifade etti.

Şimdiye kadar 16 şehir yaptık
Erdoğan Bayraktar, özel sektörün ‘TOKİ, konut yapmasın, bizim piyasayı elimizden alıyor’ sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirterek “Biz yaptığımız konutları yine özel sektör eliyle yapıyoruz.

Fiyatlar biraz düşüyor ama başka türlü fakirin yüzü nasıl gülecek?” dedi. Bayraktar bugüne kadar 100 binin üzerinde nüfuslu Giresun’dan büyük Ordu’dan küçük 16 şehir yaptıklarını sözlerine ekledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir