1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

32 Yıldır İçinde Mezar Olan Evde Yaşıyor

Eskisaray Mahallesi’ndeki tek başına oturan 1 çocuk annesi Fatma Kuplu, 32 yıldır evinin alt katındaki bahçede bulunan, kime ve hangi döneme ait olduğu saptanamayan mezarla birlikte yaşıyor. Eşi 26 yıl önce, tek oğlu da 4 yıl önce ölen Fatma Kuplu, yaklaşık 32 yıl önce ev inşaatı sırasında, bahçe kısmında kitabesi de olan mezar bulduklarını, komşularının ‘Mezar yıkılmaz’ demesi üzerine mezarı da evin içine dahil ettiklerini söyledi.

Fatma Kuplu, üst kata çıkan merdivenin altında kalan mezarın mübarek bir kişiye ait olduğunu düşündüğünü belirtti. Kuplu, “32 yıl önce burası eski bir evdi satın alıp genişletmek için inşaat yaparken bulduğumuz mezar evimizin içinde kaldı. Daha sonra da evin üst katını yaptık. Şimdi çoğunlukla, üst katta oturuyorum. Mezarla birlikte aynı evde yaşamaya alıştım. Mezar bana arkadaş ben ona arkadaş oluyorum. Zaman zaman mezarın başına giderek dua ediyorum. Mezarın örtülerini düzeltiyorum, yıkayıp yeniden yerleştiriyorum” dedi.

Mezarı bulunan kişinin rüyalarına geldiğini de ileri süren Fatma Kuplu, “Bir kez gördüm genç biriydi bir kez de aksakallı bir dede gördüm. Bu kişi sırtımı okşadı. Evin bulunduğu sokağın ismi Nusrettin. Ben de mezarda olan kişinin adının Nusrettin olduğunu düşünüyorum. Ramazan ayında, özellikle perşembe ve c uma günleri pazara alışverişe gelen kadınların mezarı ziyaret edip namaz kılıyorlar, dua ediyor” diye konuştu.

Niğde Müze Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu evin içinde bir mezar olduğunu ancak kime veya hangi döneme ait olduğu konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamadığını açıkladı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir