1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

46. Uluslararası Köln Mobilya Fuarı

46. Uluslararası Köln Mobilya Fuarı

KÖLN – Mobilya sektörünün en kapsamlı fuarı olarak kabul edilen IMM’de, oturma gruplarından yatak odasına, mutfak çeşitlerinden gençlik odalarına kadar çok sayıda ürün sergileniyor.

Fuara, her yıl azalan sayıda firma ile katılan Türk şirketlerinin temsilcileri, Türkiye’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden daha fazla rağbet gördüğünü ifade etti. IMM’ye katılan Türk firmalarının temsilcileri, krizi fırsata çevirmek istediklerini belirtti. Ekonomik krizlerde fuarlara katılmamanın yanlış bir strateji olduğunu kaydeden Türk mobilyacılar, gelecek yıl sektörde ihracat patlaması beklediklerini söyledi.

Fuara katılan Konfor Mobilya’nın Dış Ticaret Müdürü Uğur Tugay, geçen yıl katılmadıkları fuara bu yıl yeniden ve daha görkemli bir şekilde katıldıklarını söyledi.

Türkiye’nin en iyi tasarımcılarının tasarladığı ürünlerle fuarda temsil edildiklerini ifade eden Tugay, Çin’de düzenlenecek mobilya fuarına da katılarak “karşı atağa” geçeceklerini kaydetti.

IMM fuarında yaklaşık 10 Orta Doğu ve Avrupa firması ile önemli bağlantılar kurduklarını belirten Tugay, amaçlarının, Türk mobilyası kimliği ile yeni pazarlara açılmak olduğunu ifade etti.

Fuara katılan İpek şirketinin Dış Ticaret Müdürü Serkan Oral da, dünyadaki ekonomik krizden, Türkiye’deki mobilyacılığın da ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

”2008 yılına göre yüzde 10’luk bir düşüş yaşadık. Şirketimiz de bu bağlamda biraz düşüş yaşadı, ancak şu an tekrar yükselişe geçti. İnşallah 2010’da biraz hareket ve gelecek yıl da ciddi bir yükseliş bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda özellikle Kuzey Afrika ülkelerine ciddi yatırımlar yapmak istiyoruz. Şu an 27 ülkeye ihracat yapıyoruz ve en önemli pazarımız Almanya. Almanya’daki en büyük zincir mağazalarla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Fuara Manisa’dan katılan ABC Mobilya’nın Dış Ticaret Müdürü Erdenay Duran ise, fuara ilk kez katıldıklarını söyledi.

Duran, ürünlerinde kaliteye gerçekten çok önem verdiklerini belirterek, “Almanya’da halı firması ‘Lale’ ile distribütörlük sözleşmesi yaptık. Almanya pazarında onlarla ortak çalışıyoruz. 20’den fazla ülkeye ihracatımız var ve bunu daha da ileriye götürmeyi planlıyoruz. Fuarın son günlerinde daha çok hareket olacağını düşünüyoruz” dedi.

Fuara bu yıl, dünyada ilk kez motosiklet şeklinde yatak üreterek katılan Doğtaş Mobilya’nın yönetim kurulu üyesi İsmail Doğan da, bu yıl 7. kez katıldıklarını ve ürünlerine 7 yıl garanti verdiklerini belirtti.

Fuarlara katılmamanın yanlış bir strateji olduğuna dikkati çeken Doğan, şu görüşleri dile getirdi:

“Biz bu krizden firma olarak çok etkilenmedik. Gerek tasarladığımız yeni ürünler, gerekse gençlere yönelik tasarımların olması, çok farklı ülkelere hitap edecek ürünlerin olması bu krizi hissetmememizi sağladı. Kriz olmasına rağmen Doğtaş olarak büyüdük. 2009’da ihracatımızı yüzde 20 artırdık, bu yıl da hedefimiz ihracatımızı yüzde 40 artırmak ve büyümek.”

Köln’de 24 Ocak’a kadar açık kalacak olan fuarı bu yıl 100 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mobilya ve Tasarım Fuarı İ-Deco; 3-7 Mart 2010’da

İstanbul Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı İ-Deco’nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir