1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

5 Yıldızlı Otelde Yıkım!

otel projesi, otel mimarisi, otel dekorasyonu, 5 yıldızlı otel, five star otel, muğla, bodrum, bodrum belediyesi, muğla belediyesi, turistik tesis, imar, otel imarı, 5 Yıldızlı Otelde Yıkım!

MUĞLA – Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belediyenin hiçbir zaman kimsenin yasal hakkını elinden alma düşüncesinde olmadığını söyledi.

Otelin imara aykırı olan bölümlerinin yıkımına başlandığını ifade eden Kocadon, şöyle konuştu:

”Biliyorsunuz 7 yıldır Bodrum’un gündemine oturan bir turistik tesisimiz var. Tabii ki bu tesis bir günde olmadı. Ben ne yatırımcıyı, ne işletmeciyi suçlamak istemiyorum. Ama bu otelimizin gündemden düşmesi için bir plan tadilatına ihtiyacı olduğu ve bazı bölümlerinin yıkılması gerektiği açık ve net ortadadır. Biz işletmeci arkadaşlara gelin bu işi düzeltelim dedik. Kendileri de bu işe bir plan tadilatı, proje yenilemesiyle olumlu baktılar. Ekiplerimiz işletmeci arkadaşların iş birliğiyle çalışmalarına başladı.”

Otel Müdürü Ali Can Şahinoğlu ise belediyenin aldığı karara uyduklarını belirtti. Otelin imara aykırı olan kısımlarını düzeltiklerine işaret eden Şahinoğlu, şöyle dedi:

”Çalışmaları belediye ekipleri gerçekleştiriyor. Belediyenin takdiri bu şekilde gelişti, biz de gereğini yapıyoruz. Bir hafta, 10 gün kadar faaliyetimize zorunlu olarak ara verdik. Çalışmalar şu an devam ediyor. Tesis bir miktar fonksiyonunu kaybedecek. Otelle ilgili 2004-2005 yılında inşaat aşamasındayken alınan kararlar var.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Tarihi 700 Yıllık Bereket Han da Otel Oluyor

Karaköy-Bankalar Caddesi üzerinde bulunan 700 yıllık Bereket Han, otel olarak hizmet verecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir