1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

600 Yıllık Ayasuluk Kalesi 2012’de Gezilebilecek

600 Yıllık Ayasuluk Kalesi 2012'de Gezilebilecek

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Ayasuluk Tepesi ve Saint Jean Kilisesi kazılarının başkanlığını yürüten Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Büyükkolancı, 14. yüzyılda inşa edilen kalenin, 2012 yılında ziyarete açılmasının planlandığını bildirdi.

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Efes Müzesi’nde düzenlenen toplantıda çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükkolancı, geçen 3 yılda kaledeki konutların, yolların, sarnıçların ve hamamın kazılarını tamamladıklarını söyledi.

Büyükkolancı, geçen yıl kale içinde daha önce hiç bilinmeyen önemli bir yapıyla karşılaştıklarını, Kale Köşkü olarak tanımladıkları bu yapının büyük olasılıkla 1350-1390 yıllarında Ayasuluk’un Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti olduğu dönemde İsa Bey tarafından inşa ettirildiğini kaydetti.

Kaledeki kazıların büyük oranda tamamlandığını ifade eden Büyükkolancı, ”Kaleyi 2012 yılında ziyarete açmayı hedefliyoruz. Öncelikle projeleri İzmir Bölge Koruma Kurulunca onaylanan iç kale batı sur duvarları ve Kale Camisi’nde onarıma Selçuk Belediyesi’yle başlanacak” dedi.

Mustafa Büyükkolancı, bu yıldan itibaren Saint Jean Kilisesi çevresinde yeni kazı alanlarında çalışacaklarını belirterek, ”Ziyaretçilerin kale doğu kapısından girip Arnavut kaldırımlı yollardan geçerek tüm kale içindeki yapıları gezecekleri ve restorasyon tamamlandıktan sonra kale duvarları üzerinde dolaşarak Selçuk ve Pamucak Ovası’nın güzel manzarasını seyredecekleri yeni bir güzergah oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu. (AA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Delibeyoğlu Konağı Restore Edilecek!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yer alan Delibeyoğlu Konağı restore edilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir