1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

65 Bin Liraya Konut Satıyoruz!

65 Bin Liraya Konut  Satıyoruz!

Martı Grubu, Türkiye’nin turizmdeki en büyük gruplarından bir tanesi. Sargerme’de hizmete açılacak tesisleri ile birlikte 3 bin yatağa ulaşacak olan Martı Grubu, yeni atağını ise konut tarafında yapıyor. Grup, İstanbul’un banliyösü olarak nitelendirilen ve hızlı trenle Halkalı ile arası 20 dakikaya inecek olan Çerkezköy’de tam 7 bin konut inşa ediyor.

Narin Ailesi’ne ait Martı Grubu’nun kökeni aslında tekstil. Ancak grup son yıllarda tekstilden giderek uzaklaştı. Her ne kadar Halit Narin halen Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası’nın başkanlığını yürütse de grubu yönünü bundan sonra turizm ve gayrimenkul belirleyecek. Zaten Çerkezköy’deki arazi de tekstil fabrikasının arazisi.

Geçtiğimiz günlerde Marmaris Martı’nın borsadaki çok hızlı yükselişi ve bunun nedenleri ile ilgili olarak yaptığım haberden sonra Martı Otel İşletmeleri ve Martı GYO Başkan Yardımcısı Emre Narin’den bir görüşme teklifi aldım. Emre Narin ile hem gayrimenkul cephesinde yaşananları hem Martı GYO’nun halka arzını hem de turizmdeki yeni planları ayrıntıları ile konuştuk…

– Narin Park’ta kaç konut var?

Bütün etapları tamamladığımızda 7 bin konut olacak. Ama şu an için konuşursak, ilk etaptaki 492 konut inşa ediyoruz. Bunların 163 tanesi bitti, 70 tanesi şubat sonunda, kalanlar da sene sonunda tamamlanacak.

– Sonra?

Sonra ikinci faza geçeceğiz. Satışını bu sene içinde başlatacağız, inşaat ise 2011 başında başlayacak. İkinci etapta da 500-550 konut yapacağız.

7-8 SENEDE HEPSİ BİTER

– Siz böyle etap etap ilerleyecekseniz 7 bin konut ne zaman bitecek?

Bizim önce stoğu yapıp sonra satalım diye bir durumumuz yok. Arazi bizim olduğu için son derece rahatız. İnşaatı da etap etap yapacağız. Tüm konutların 7-8 senede biteceğini öngörüyoruz. Ama Çerkezköy’le ilgili beklenen gelişmeler olursa bu süre kısalacak.

– Çerkezköy’e bu kadar konut fazla değil mi? Neye güveniyorsunuz?

Eren GÜLER YAZIYOR
Bir kere Çerkezköy yüzde 11.2 ile Türkiye’nin nüfusu en hızlı büyüyen ilçesi. Merkez nüfus 80 bin, çevre ilçelerle 200 bine ulaşıyor. Bu rakamın önümüzdeki yıllarda 400 bine kadar çıkması bekleniyor.

– Nasıl bu kadar artacak?

Tamamen sanayi ile. Biliyorsunuz, İstanbul’daki sanayinin yıllar içerisinde taşınması planlanıyor. Hatta buna kibar bir şekilde motive ediliyor diyebiliriz. İstanbul’daki sanayi nereye gidecek? Gebze tarafı biraz tıkandı, bu nedenle ağırlıklı olarak Trakya’ya doğru gidecek. Özellikle de Çerkezköy’e.

Burada zaten halihazırda 50 bin çalışan var. 15 kilometrelik bir çap çizerseniz 400 tane fabrika çalışır durumda. Zaten başlı başına bir sanayi yeri.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir