1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

7 Milyon Dolarlık Dairelerden İkisi Satıldı

7 Milyon Dolarlık Dairelerden İkisi Satıldı

Türkiye’nin en yüksek binası Sapphire’de yer alan 550 metrekare büyüklüğünde, önü bahçeli ve Boğaz manzaralı dairelerden ikisi 7’şer milyon dolara alıcı buldu. Arsa hariç 240 milyon dolar harcanan binadaki 50 daire satıldı. Dairelerdeki elektronik eşyalar bilgisayarla kontrol ediliyor. Ayrıca ev dışındayken de cep telefonu aracılığıyla çalıştırmak mümkün.

Kiler Holding’in inşa ettiği Türkiye’nin en yüksek binası İstanbul Sapphire’deki tanesi 7 milyon dolarlık dairelerden ikisi satıldı. 54 katlı, 165 metre yüksekliğindeki binadaki 120 ile 550 metrekare arasındaki rezidansların fiyatları 1 milyon dolar ile 7 milyon dolar arasında değişiyor. Metrekare fiyatları ise 8-12 bin dolar. Binanın sahibi Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, “Bugüne kadar 50 daireyi sattık. Bu parayı vererek daire alabilecek işadamlarımız var. Dairelerin yüzde 15’ini yabancılar, yüzde 85’ini yerli işadamları aldı.” dedi. İnşaat için arsa payı hariç 240 milyon dolar harcadığını belirten Kiler, binayı Akbank’tan alınan 70 milyon dolarlık krediyle tamamladıklarını ifade etti.

Sapphire’de ikinci etapta yer alan 60 daire daha satışa çıktı. 550 metrekare büyüklüğündeki daireler Boğaz manzaralı ve önünde bahçesi bulunuyor. 200 metrekarelik dairelerden 4 adedi 2,4 milyon dolara alıcı buldu. Bina sakinlerine ortak kullanım alanı olarak hizmet verecek 2 bin metrekare genişlikteki lobi ile örnek 4 dairesi tamamlanan Sapphire’de önceki gün verilen tanıtım kahvaltısına 700 kişi katıldı. Dün de örnek daireleri ve lobiyi basına açan Kiler, böylece ikinci etap satışlarını başlattı. Sapphire’nin 5. katında 2 bin 300 metrekarelik ortak alanda ise havuz, sauna, fitness center, SPA merkezi yer alıyor. Burada yüzenler Belgrad Ormanları ve Boğaz’a karşı kulaç atacak. Dairelerde, ışık başta olmak üzere elektronik eşyalar dokunmatik bir bilgisiyar ekranından kontrol edilecek. Ayrıca ev dışındayken de cep telefonu aracılığıyla elektronik eşyalar çalıştırılabilecek. Binanın alışveriş merkezi olarak ayrılan giriş katları ise eylül ayında açılacak. Daire satın alanlar da eylülde kendi evlerinde oturmaya başlayacak. Yüzde 20’lik bölümü yaşam başlayınca satışa çıkaracaklarını kaydeden Nahit Kiler, bu dönemde metrekare fiyatlarının 15 bin doları bulacağını söyledi.

Nahit Kiler, İstanbul Anadolu yakasında da, Torunlar İnşaat ile birlikte 75 bin metrekare inşaat alanına sahip bir alışveriş merkezi inşa edeceklerini açıkladı.

Kaynak: Zaman Gazetesi

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı: Akciğerlere İkinci Dava

Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı’nın, İz­mir’in el­de ka­lan son ye­şil alan­la­rın­dan İn­ci­ral­tı üze­ri­ne ha­zır­la­dı­ğı 1/25 bin öl­çek­li Tu­rizm Mer­ke­zi Çev­re Dü­ze­ni Pla­nı Re­viz­yo­nu, böl­ge­nin yüz­de 76’sı­nı ya­pı­laş­ma­ya aça­ca­ğı ge­rek­çe­siy­le tep­ki çek­ti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir