1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

85 Yıl Sonra Vatandaşa Açıldı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 2010 İstanbul Kültür Başkenti projesi kapsamında restore edilen ve 1925’den bu yana ziyarete kapılı bulunan Sultan 3. Mustafa ve 3 Selim türbelerinin kapıları vatandaşlara açıldı.

85 Yıl Sonra Vatandaşa Açıldı

Türbenin açılışı için düzenlenen törene İstanbul Vali Vekili Mustafa Altunbaş, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İstanbul Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Vekili Altunbaş, İstanbul’un ayrıcalıklı bir şehir olduğunu ve kültürel miraslara sahip çıktıkça geçmişin gelecekle buluştuğunu söyledi. Altunbaş, İstanbul’un tarihi mirasının sadece Türkiye’de yaşayanların değil insanoğlunun ortak bir mirası olduğunu kaydetti.

Türbe açılışı öncesi düzenlenen törende konuşan İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, amaçlarının bir dünya kenti olan İstanbul’un tarihiyle buluşturmak olduğunu söyledi.

Kaya, “İstanbul’un Fatih ilçesi Laleli semtinde 1763 yılında Mimar Tahir Ağa tarafından inşaa edilen türbe, batı etkisi görülen İstanbul’un nadir eserlerinden biridir. Restorasyon çalışmaları kapsamında türbenin dış cephesindeki mermer ve taş yüzeylerin kimyaal yöntemle temizliği yapıldı. Sanduka ve mezarların bakım ve tamirleri yapılarak mezar aralarına mermer pirincinden mıcır serildi.Türbe aslı korunarak tamamen restore edildi.” diye konuştu.

Laleli Ordu Caddesi üzerinde bulunan Sultan 3. Mustafa ve 3. Selim türbesi 1925 yılından bu yana ilk kez vatandaşların ziyaretine açıldı. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları için 600 bin TL harcama yapıldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Babalarınnın Tarlasına İnşaat Yaptılar, 7 Bin Lira Ceza Yediler

Adana’nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Pekmezli köyünde yaşayan iki kardeşin, babalarına ait tarlaya yaptıkları konut inşaatına …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir