1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Adese AVM Kriz Dönemimde Müşteri Sayısını Artırdı!

Organize perakende sektörü her yıl biraz daha büyürken, Konya merkezli Adese AVM’nin ulusal yükselişi dikkat çekiyor

Türkiye’de organize perakende sektörü, bir biri ardına açılan marketlerle, alışveriş merkezleriyle son yılların en hızlı gelişen iş alanlarından birisi. Öyle görünüyor ki, önümüzdeki yıllarda bu gelişim aynı hızla devam edecek. Bundan sonraki dönem, gerekli alt yapı çalışmalarım tamamlamış ve kurumsalkğını oluşturmuş markaların daha hızlı bir büyüme göstereceği yıllar olacak. Ve Adrese AVM, güçlü alt yapısı, mal şeffaflığı ve hizmet kalitesiyle işte bu gerişimin en önemli adayları arasında yer alıyor.

Dört yılda yüzde 127 büyüdü

Adese AVM, kriz dönemi olmasına rağmen 2005 2009 yılları arasında müşteri sayısmı yüzde 127 artırarak yıllık 32,2 milyon müşteriye, yine satışlanm yüzde 127 artırarak 2009 yılında 2.836.667 TL değerinde net kâra ve ulaştırmayı başardı. Adese AVM, sadece son yıllardaki yükselişiyle değil, 17 yıllık geçmişi boyunca gösterdiği istikrarlı gelişim çizgisiyle ve alt yapıya verdiği önemle dikkat çekiyor.

Adese AVM, Türkiye’deki organize perakende markalan arasında, kendi yazılımlarım üreten ve kullanan, günü birlik muhasebeyi ilk kez hayata geçiren firma özelliğini taşıyor. İşten çıkarmaların en yoğun yaşandığı 2008 yılında dahi, sekiz yüz kişilik yeni istihdam sağlayan ve Türkiye’nin yıl içinde çalışan sayısını en çok artıran öncü şirketleri arasında yer alan Adese AVM, bugün Türkiye’nin en çok istihdama sahip kırk ikinci özel şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Adese, Türkiye’nin saygın iş ve ekonomi dergilerinden Fortune dergisinin 2009 yıl sonu rakamlarına dayanarak açıkladığı “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” araşnrmasında bir önceki yıla göre 14 basamak birden yükselerek Türkiye’nin en büyük 122. şirketi oldu.

Capital Dergisi’nin, gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” araştırması sonuçlanna göre, Adese AVM’nin, Türkiye’nin 52’inci, sektörünün ise en değerli 5’inci markası olduğu açıklandı. ‘Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” arasında yer alan Konya merkezli tek şirket olan Adese AVM, bir önceki yıl listeye 58. sıradan giriş yapmıştı. Yıl içerisinde marka değerini 67 milyon dolardan 80 milyon dolara çıkartan Adese AVM, listede 6 sıra birden yükselerek 52. sıraya yerleşti.

Yeni magazalar yolda

Adese, 2010 yılında yaptığı sekiz mağaza açılışıyla hizmet halkasını genişletmeye devam etti. Hizmet halkasına eklenen yeni
mağazaların yanı sıra, gerekli alt yapı ve projelendirme çalışmalarını de sürdüren Adese, hizmet halkasına yeni şubeler eklemeye hazırlanıyor. 2011’de büyümeye odaklandıklarını vurgulayan Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler “Yabancı yatırımcıların paylarının her gün biraz daha arttığı perakende sektöründe, Anadolu’dan doğan ulusal bir değer olarak yükselişimize devam ediyoruz.2011 yılında da Konya’da ve Türkiye genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir bir kârlılık ve büyüme politikasına sahip olacağız. Yeni zincir mağazalar satın almak veya mağaza açmak suretiyle hizmet ağımızı büyük şehirlerde de yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Adese en buyuk işverenler arasında Sadece satış ve kârlılık artış rakamlarıyla değil, istihdam başarısıyla da dikkat çekiyor Adese. ittifak Holding’in işsize iş bulma” ve “istihdamın artırılması yoluyla ülke ekonomisine ve refaha katkı” prensipleriyle faaliyet gösteren Adese, Türkiye’nin en büyük işverenlerinin biri konumunda Fortune Türkiye’nin 2009 yılı rakamlarına göre hazırladığı son araştırmada, Türkiye’nin en çok çalışana sahip 42. firması olan Adese, Türkiye ve sektör ortalamalarının üzerinde istihdam artışları sağlıyor. Son olarak, krizin ve işten çıkarmaların en yoğun yaşandığı 2008 yılında %11’lik istihdam artışı sağlayan Adese, 2009 yılında da 815 kişilik yeni personel alımı yaparak bu özelliğini pekiştirmişti. 2010 yılında açılan yeni mağazalarla istihdamını artırmaya devam eden Adese AVM’nin hâlen 3 bin 500’ün üzerinde çalışanı bulunuyor. Adese, kurum içi eğitim ve oryantasyon çalışmalarının yanı sıra, son olarak Konya Karatay Belediyesi’nin, Avrupa Birliği Hibe Programları çerçevesinde düzenlediği perakende eğitimlerine destek vermişti.

Milliyet

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir