1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Adım Adım “Yeşil Dekorasyon”

Kimyasallar tüm yaşamımızı sardı. Duvardaki boyadan , başımızı koyduğumuz yastığa kadar artık evlerimizdeki her alanda daha dikkatli davranmamız gerekiyor.

adım adım yeşil dekorasyon

Nevresim, havlu, bornoz gibi ev tekstili ürünleri, döşemelik kumaşlar ve yataklarımızda kullanılan boya maddeleriyle diğer kimyasallar, tıpkı giydiğimiz kıyafetlerde olduğu gibi tehlike içeriyor.

Özellikle bu ürünleri beyazlatma ve sonraki boya işlemleri sırasında birçok katkı maddesi hayatımıza giriyor.

Tekstil dışında, halılar, mutfak dolapları ve porselen yemek takımlarında da birçok zararlı madde kullanılıyor. Peki biz kendimizi ve çevremizi korumak için neler yapmalıyız?

Öncelikle uçucu organik kimyasallar yayan sentetik halılar; köpük, lateks ya da plastikten yapılan malzemelerden uzak durup, ahşap, seramik ya da mantar tabanlıları tercih etmek gerekiyor…

Çünkü iç dekorasyonda kullanılan ekolojik malzemeler toksik maddelerden arınmış olduğu için bizlere sağlıklı bir hayat sunuyor…

Ayrıca kök boya ile dokunmuş halılar, geri dönüşebilen avizeler yada keten perdeler çevreyi ve kendimizi korumak adına önemli adımlar arasında yer alıyor. Dolaptan koltuğa tüm mobilyalarda ise plastik yerine ahşap malzemeleri tercih etmemiz sağlığımızı bir çok tehlikeden koruyor.

Ev dekorasyonunda doğallığı yakalamak için gözönünde bulundurulacak en önemli detay kullanılan kumaşlar…

Duvar boyası kullanırken de çevre dostu olanları tercih etmek yine sağlığımız için önemli…

Solvent maddesi içermeyen çevre dostu boyalar kokusuz olduğu için hem bize hem de çevreye yan etki yapmıyor.

Ekolojik dekorasyonda satın alacağımız eşyaların içeriği kadar, evlerde kullanıldıkları yerler de oldukça önemli…. Yaydığı radyasyon ve yarattığı manyetik alan nedeniyle özellikle yatak odalarında televizyon, bilgisayar, video gibi elektronik aletler bulunmamasına özen göstermek gerekiyor…

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Tasarım Kültürünü Üretmeye Yeni Başlıyoruz

ZOOM TPU, son dönemde hastane, ilaç firmalarının ofisleri gibi sağlık sektörüne yönelik projeleriyle gündemde olan bir mimarlık şirketi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir