1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ajanda Projeleri Sergisi – Ece Ajanda

İTÜ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ –
ECE AJANDASI İŞBİRLİĞİ: AJANDA PROJELERİ SERGİSİ

Ajanda Projeleri Sergisi - Ece Ajanda

İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Ece Ajandası’nı proje konusu olarak ele aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, 2009-2010 Güz dönemi ilk projesinde ajanda konusunu ele aldı. Ece Ajandası ile işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında “Ajanda Kavramını Yeniden Düşünmek” konsepti çerçevesinde öncelikle ajanda kullanmak, not tutmak gibi alışkanlıkların günümüzde nasıl sürdüğü irdelendi ve bu konuda piyasaya sürülen farklı marka ve tarzda ürünler üzerinden kullanıcı ve pazar araştırması yapıldı.

Proje kapsamında ajanda kavramı günümüzde nasıl değişiyor ve insanların hayatında nasıl yer buluyor gibi sorular tartışıldı ve Ece Ajandası için yeni ürün fikirlerinin yanısıra, ürün sunum ve satış fikirleri geliştirildi. Projeyi İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Prof.Dr. Özlem Er, Öğr.Gör. Mehmet Erkök ve Araştırma Görevlileri Koray Gelmez ve Elif Küçüksayraç yürüttü. Proje, 1892’de kırtasiyeciliğe başlayan M. Sadık Kağıtçı tarafından 1910 yılında Babıali’de Ece Ajandaları’nı kurmasıyla ve o zamanki adıyla ‘günlük’, ‘hatırlatma’ anlamındaki ‘Muhtıra’ defterlerini tasarlayıp üretmesiyle başlayan ve bu yıl 100. Yılını kutlayan Ece Ajandası’nın katkılarıyla gerçekleşti.

Çalışma sonucunda geliştirilen projeler, 20 Ocak – 20 Şubat 2010 tarihleri arasında Ece Ajandaları’nın tarihi mekanı Asmalı Meydan, Ankara cad. No: 111, Eminönü, İstanbul adresinde gerçekleşecek sergide izlenebilir. )

http://www.tasarim.itu.tr
http://www.eceajandasi.com

Bilgi için: Koray Gelmez ve Elif Küçüksayraç, 293 13 10 (pbx) / 2200, 2268

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir