1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Akçansa Betonik Fikirler Proje Yarışması Düzenliyor!

Akçansa üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve eğitimini aldıkları alana değer katmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ikincisi için başvurular 25 Şubat 2011 tarihinde başlıyor

Akçansa, gençleri ‘ekolojik çözümler”üretmeye çağırıyor

Çimento sektörünün lideri Akçansa tarafından, üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve eğitimini aldıkları alana değer katmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ikincisi için başvurular 25 Şubat 2011 tarihinde başlıyor.

Müşteriye özel çözümleri, yarattığı yeni pazarlar ve alternatif hammadde-yakıt üretimi konusundaki çalışmalarıyla sürdürülebilir büyümeye odaklanan Akçansa, bu kez gençlere ekolojik çözümler üretmeleri için çağrıda bulunarak sektörü “yeni nesil” yaratıcı fikirlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Bu yılki yarışmanın konusu, inşaat sektöründe doğaya saygılı, ekolojik, enerji tüketimini azaltan binaların giderek ön plana çıkmasından hareketle, ‘Çevre dostu yapılarda çimento ve betonun alternatif kullanım alanları’ olarak belirlendi.
Öğrencileri, betonun alternatif kullanım alanları için uygulanabilir projeler oluşturmaya yönelten Betonik Fikirler Proje Yarışması için son katılım tarihi 25 Mart, proje son teslim tarihi ise 22 Nisan 2011 olarak belirlendi.

İnşaat Mühendisliği, Mimarlık bölümü ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmaya öğrenciler en az 2, en çok 4 kişilik gruplar halinde katılabilecekler.

Yarışma sonucunda birinci olan gruba 4.000 TL, 2. gruba 2.000 TL ve 3. gruba ise 1.000 TL’lik Teknosa hediye çeki verilecek. Birinci olan ekip, Akçansa’da staj yapma hakkı da elde edecek. Ayrıca Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması’na katılan her bir yarışmacı için TEMA’ya bir fidan bağışlayarak, daha yeşil bir dünya için gerçekleştirdiği projelere gençleri de ortak edecek.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 12 Mayıs’ta Sabancı Center’da düzenlenecek bir ödül töreniyle verilecek.

Hakan Gürdal: Dünyanın geleceğinden sorumluyuz!
Küresel ısınma, çevre kirliliği, susuzluk gibi sorunların önüne geçme sorumluluğunun, belli standartlar getirilerek sertifikalandırılmakta olan yeşil binalara ilgiyi artırdığını belirten Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, “Son dönemde inşaat sektöründe doğaya saygılı, ekolojik, enerji tüketimini azaltan binalara bir yönelim olduğunu gözlemliyoruz. Biz de Akçansa olarak, bu trendden dünyamızın geleceği adına çok umutluyuz ve bu amaca hizmet eden sürdürülebilir yapı malzemeleri üretiyoruz.

Bu yıl, Betonik Fikirler Proje Yarışmamızla da yeşil yapılar konusunda farkındalık yaratmak ve gençlerin bu konudaki hayallerini somut projelere dönüştürmek istedik. Genç beyinlerin, yapının en temel malzemesi olan betonu çok başarılı bir fonksiyonel ürün ya da projeye dönüştüreceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Betonik Fikirler Proje Yarışması’na katılım koşulları…
İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik yarışmanın en önemli koşulu; daha önce yapılmamış, farklı bir yarışma için kullanılmamış, yaratıcı bir proje sunmak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin en az 2, en fazla 4 kişilik gruplar oluşturmaları gerekiyor. Katılımcılardan fikrin orijinalliği, yaratacağı fayda (maliyet, kullanım kolaylığı v.s.), fonksiyonelliği, uygulanabilirliliği, çevreye katacağı değer ölçütlerini karşılayan, sade bir tasarım hazırlamaları talep ediliyor. Öğrenciler betonikfikirler@akcansa.com.tr adresine e-posta göndererek başvuru ve proje gönderimi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecektir

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Filli Boya En Güzel Mekan Fotoğraf Yarışması Düzenliyor!

Türk boya sektörünün lideri Filli Boya’nın, fotoğrafa ilgi duyan herkesin katılabileceği “En Güzel Mekân” fotoğraf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir