1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Akşehir Mimarisinde Değişim

Akşehir Mimarisinde Değişim

Akşehir’de son yıllarda yeni yapılan binaların mimari yapısı ve dış cepheleri giderek değişiyor. Tekdüze evlerin aksine yeni yapılan binaların mimari yapısı ihtiyaçlara göre değişirken, dış cepheleri de mimar ve müteahhitlerin ellerinde farklı zevklere hitap edecek şekilde şekil alıyor.

Akşehir bundan birkaç yıl öncesine kadar çatısız, sıvasız binalarla doluyken, şimdi binalara sıva yapılmakla yetinilmiyor ısı yalıtımları ve dış cephelerde farklı mimari yapılar uygulanarak, evler güzel bir görüntüye kavuşturuluyor ve zevklere göre elden geçiriliyor. Yenilenen eski binaların yanı sına Akşehir’de yapılan yeni binalarda da mimari değişim hissedilir derecede kendini gösteriyor. Farklı renkler ve desenlerle dış cepheler dikkat çekici bir görünüme kavuşturuluyor.

Ekonomik seviyenin artışından mı yoksa görgü ve beklentilerin değişmesinden midir bilinmez ama dip dibe birbirinin aynısı apartmanlarla dolu sokakta görünüm açısından en güzeli onlar oluyor. Mimari yapıdaki değişimle birlikte dairelerin değeri de artıyor, apartman sakinlerinin itibarı da.

Akşehir’deki aparman mimarisindeki değişim, apartman sakinlerinin itibarı ve apartmanın değer artışının yanı sıra ilçenin güzel bir görüntüye kavuşmasında da etkin rol oynuyor.

Haber: Keziban DOĞAN

Akşehir Mimarisinde Değişim

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir