1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ali Dumankaya Sektörü Değerlendirdi: Şimdi Alan Kârlı Çıkar

Ali Dumankaya Sektörü Değerlendirdi: Şimdi Alan Kârlı Çıkar

Demir fiyatlarındaki artışın mevsimsel bir artış olduğunu düşündüklerini belirten Dumankaya, “Böyle olmasını temenni ediyoruz. Artış başlamadan önce Dumankaya İkon gibi bazı projelerimiz için önlemlerimizi almıştık. O dönem demirin tonu 900 TL seviyelerindeydi. 3 bin ton gibi bir alım yaptık.

Ancak bizim yaptığımız projeler çok büyük üretimler olduğu için tüm projelerimiz için böyle bir stok yapmak söz konusu olamaz. Demirin oksitlenmesi gibi bazı riskler var. Fiyatların bir miktar daha artacağı söyleniyor. Aşırı bir yükseliş de söz konusu olabilir ancak öyle bile olsa biz çok yüklü bir alım yapmayı düşünmüyoruz.

Fiyat artışları devam ederse bunların projelerimizdeki konut fiyatlarına da yansıması kaçınılmaz olur. İhtiyacı olanlar için her zaman alım dönemidir.

Ancak özellikle de konut faizlerinin düştüğü ve fiyatların da bu kadar uygun olduğu bir dönem alım için bir fırsat. Her proje kendine göre bir maliyetle bunu fiyatlara yansıtacaktır.

Bu dönemde alanlar karlı çıkacaktır. Bu sene 7 projemizde 530 milyon TL gelir bekliyoruz. İlk 3 ayı başarılı satışlarla geçirdik. Dizayn projemizde yüzde 55-60, Dumankaya Modern projesinde ise 3 haftada yüzde 30’luk satış grafiği yakaladık.” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: Sabah

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konutta ‘Küçük’ Talebi Artıyor, Daireler Tek Odalıya Kayıyor

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da uygulamaya konan yeni konut projelerinde stüdyo tipi küçük dairelerin oranı daha şimdiden yüzde 50’ye ulaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir