1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ali Sami Yen İhalesi Nurol-Aşçıoğlu’nun

Ali Sami Yen İhalesi Nurol-Aşçıoğlu'nun

407 milyon liradan başlayan ihaleye Özyazıcı İnşaat ile Nurol Gayrimenkul ve Aşçıoğlu İnşaat ortak girişimi katıldı. İhale hızlı bir şekilde giderken 416 milyon lirayı geçince önce Nurol-Aşçıoğlu, arkasından da Özyazıcı İnşaat mola aldı. Özyazıcı, moladan dönüşte yeni bir teklif vermeyeceğini açıklayınca ihaleyi 416.5 milyon liraya Nurol-Aşçıoğlu ortak girişimi aldı.

TOKİ, bu ihaleden yaklaşık 1 milyar dolar gelir bekliyordu.

AŞÇIOĞLU: ALMAMIZ GEREKİYORDU, ALDIK
Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, daha önce de Ali Sami Yen’in yanındaki Likör Fabrikası arazisini 415 milyon 750 bin liraya aldıklarını hatırlattı. Aşçıoğlu, “aslında Ali Samiyen arazisinin değeri 250 milyon TL. Fakat TOKİ bizim buraya ihtiyacımız olduğunu bildiği için fiyatı yüksekten çıktı. Bizim iki yeri birleştirip daha geniş bir alan yaratmamız için bu ihaleyi almamız gerekiyordu ve aldık” dedi.

Aşçıoğlu, ihaleyi yüksekten aldıklarını ancak önemli olan İstanbul’un kazanması ve eşi olmayan bu bölgeye eser bırakmak olduğunu kaydetti. Aşçıoğlu, “Biz yüksekten aldık ama bizim bakış açımız şudur: Önemli olan İstanbul, önemli olan ülkedir, gerisi teferuattır…” dedi.

34 bin 640 metrekare büyüklüğünde bir arazi
TOKİ, 34 bin 640 metrekare büyüklüğündeki Ali Sami Yen Stadı arazisini daha önce Seyrantepe Spor Kompleksi projesiyle birlikte değerlendirmişti. Ancak Seyrantepe stadı inşaatında yaşanan gecikme sonra ihale iptal edildi ve spor kompleksinin yapım işi ile Ali Sami Yen arazisine yapılacak ticari kompleks işi birbirinden ayrıldı.

Yeni imar planına göre stadyumun 10 bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak kalacak. Geri kalan 23 bin 500 metrekare araziye de ofis ve rezidans şeklinde dizayn edilecek.

1 milyar lira konuşuluyordu
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, daha önce yaptığı bir açıklamada, önce ‘arsa satışı’nı deneyeceklerini yeterli teklif gelmezse, hasılat paylaşımı yöntemiyle tekrar satışa sunacaklarını söylemişti. Erdoğan Bayraktar, “Arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendi. Ancak biz buradan daha fazla gelir bekliyoruz. Arsa değeri için 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade ediliyor. Bu ancak uygulama projesinin değeri olabilir” diye konuşmuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Akpınar’da TOKİ Evleri Açıldı

Akpınar'da Toplu Konut İdaresinin yaptığı 99 konutluk projenin açılışı yapıldı. Toki projesi temeli 1 Şubat 2008 tarihinde atılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir