1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Almanya “Güneş”imizi İstedi..

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Westerwelle ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Westerwelle, “Bana göre, Türkiye’de üretilen bir güneş enerjisi niçin Almanya’ya nakledilmesin, ihraç edilemesin, oraya götürülemesin? Sonuçta biz bir teknolojiye sahibiz. Bu teknolojiyi kullanarak Türkiye yerleşerek, bu tür yatırımların yapılması bence mümkündür. Sonuçta Sırbıstan’dan gazı alıp Almanya’ya götürdüğümüze göre, Türkiye’de üretilen bir güneş enerjisini de Almanya’ya götürmek mümkün” dedi.

Bir gazetecinin “Bu görüşmelerde somut anlaşmalar yapıldı mı?” diye sorması üzerine de Westerwelle, daha göreve yeni geldiğini, 70 günden beri bu görevde olduğunu anımsatarak, ilk günden bu anlaşmaların yapılmasının beklenmesinin, çok yüksek bir beklenti olacağını ifade etti.

Almanya’nın ihracata önem veren ve ihracat yapan bir ülke olduğunu dile getiren konuk bakan, “Türkiye’de yerleşik olan 4 bin civarında Alman yatırımından da yola çıkarak, eğer Almanya’da şirketler, gerçekten istihdam yeri sağlamak istiyorsa Türkiye gibi dinamik ve büyüyen bir ülkeyle işbirliği yapmaları gerekiyor. Afganistan, İran, Irak ve Ortadoğu’da çatışma ortamlarını sayarsak, bu bölgede Türkiye’ye ve etkisine ihtiyacımız var. Bu sabahki görüşmemizde sadece AB ve AB siyasetini konuşmadık. Konuştuğumuz diğer önemli bir konu da İstanbul’da kurulacak olan Türk-Alman Üniversitesi projesiydi. Bu projeyi de birlikte ele alarak devam etmek istiyoruz. Bunu, bizim halklarımız ve Avrupa için iyi olduğu için yapmak istiyoruz” dedi.

“Türkiye’yi gözardı edemeyiz”
Almanya-Türkiye, Türkiye-Almanya ilişkilerinin her iki ülkenin menfaati için önemli olduğunu vurgulayan Westerwelle, Türkiye gibi büyüyen bir ülkeyi göz ardı edemeyeceklerini, Türkiye’yi dikkate almaları gerektiğini, buna Almanya’nın hem siyasi hem de ekonomik açıdan ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Westerwelle, Egemen Bağış’ın, “Westerwelle Türkiye’de aday olmasın, çünkü bu kadar popülaritesiyle rekabet etmek istemiyoruz” esprisine, “Öncelikle misafirperverliğinize teşekkür ediyorum ve söz veriyorum Almanya’da siyasete devam edeceğim. Gerçekten orada böyle devam edersem bunun başarı ile noktalanacağını düşünüyorum” karşılığını verdi.

Türkiye’de büyük bir kapasitenin ve potansiyelin olduğuna inandığını vurgulayan Westerwelle, ziyarette kendine eşlik eden bir işadamı heyeti olduğunu ve Türk işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

‘Olursa da Raylı Olsun’: Boğaz için 3. Köprüye Güneş Enerjili Raylı Sistem

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi, Boğaz’a yapılmak istenen yeni bir köprünün kentin kuzeyindeki ormanlara zarar vereceğini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir