1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Almanya’da konut sahibi Türklerin oranı yüzde 38’e yükseldi

alevi türkler, alman türkler, alman türkleri, almanlar ve türkler, almanya adresleri, almanya alevi, almanya arkadas, almanya avusturya, almanya da türk izleri, almanya da türkler, almanya da yaşayan türkler, almanya daki türkler, almanya dini, almanya fransa, almanya haritası, almanya ingiltere, almanya işçi, almanya nedir, almanya okulları, almanya özellikleri, almanya resimleri, almanya şehirleri, almanya siteleri, almanya siyasi, almanya tarihi, almanya turk, almanya türk dernekleri, almanya turkler, almanya türkleri, almanyada türk, almanyada türk izleri, almanyada turkler, almanyadaki türk, almanyadaki türk dernekleri, almanyadaki türk işçileri, almanyadaki turkler, almanyanın nüfusu, almanyaya göç, amerika türkler, avrupa türkleri, avrupada türkler, avrupadaki türkler, avrupali türkler, avustralya türkler, avusturya türkler, büyük türkler, eski türkler, fransa türkler, hollanda almanya, hollanda türkler, ilk türkler, ingiltere türkler, ispanya almanya, italya almanya, kanada türkler, orta asya türkler, pariste türkler, paristeki türkler, turk alman, türkiye almanya, türkler, türkler nasıl müslüman oldu, türkler tarihi

Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı tarafından yapılan “Almanya’daki Türklerin yaşam koşulları” başlıklı anket, Almanya’da yaşayan Türklerin her yıl artan oranda kendi konutlarına sahip olmayı tercih ettiğini, son 10 yılda konut sahibi olan Türklerin oranının yüzde 14,3 oranında artarak yüzde 38’e olduğunu ortaya koydu.

Almanya’daki Türklerin yüzde 14,1’inin kendine ait dairelerde, yüzde 23,9’unun müstakil evlerde yaşadığı ifade edilen ankette, ülkede Türklerin yüzde 54’ünün kiralık evlerde, yüzde 7,2’sinin de kiralık müstakil evlerde yaşadığı belirtildi.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde daire ve müstakil ev sahibi olan Türklerin oranının da yüzde 35 olduğu kaydedildi.

Ankette, Türklerin oturduğu konutların büyüklüğü de soruldu. Türklerin Almanya genelinde ortalama 96, KRV’de ortalama 90 metrekare büyüklüğündeki evlerde yaşadığı, buna göre ortalama 3,8 kişiden oluşan Türk hanelerinde, Almanya genelinde kişi başına 25,4, KRV’de 23,7 metrekarelik bir yaşam alanı düştüğü ifade edildi.

TAM Genel Müdürü Andreas Goldberg, Almanya’da artan konut edinme eğiliminin, Türk göçmenlerin artık Almanya’ya yerleşmekte olduğunun açık bir göstergesi olduğunu belirterek, Almanya’da kiralık konutlarda yaşayan Türklerin yüzde 33’ünün yakın gelecekte konut edinme niyetinde olduğunu ifade etti.

Goldberg, konut edinme eğiliminin artması ve ekonomik krizin etkilerinin azalmaya başlamasıyla birlikte bu trendin gelecek yıllarda da hız kazanarak devam edeceğini kaydetti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir