1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca kuyumcular burada 5 yıldızlı otel, ofis, AVM ve rezidanstan oluşan dev bir proje geliştirdi

emlak konut gyo, ergün inşaat, İstanbul Vizyon Park, kuyumcukent, toki, toki ankara, toki dönüşüm, toki istanbul, toki izmir, toki kentsel dönüşüm

EMLAK – TEBERNÜŞ KİREÇCİ

Kapalıçarşı’nın kuyumcuların ihtiyaçlarına cevap vermemesi üzerine 1994 yılında Yenibosna’da alınan 187 dönümlük arsa üzerine kurulan Kuyumcukent ve çevresi, zaman içinde ana çerçevesinin de dışına taştı. Kuyumcukent’in de kurucusu olan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (KUYAŞ), bugün tamamlandığında yatırım bedelinin 1 milyar dolar olması beklenen ‘İstanbul Vizyon Park’ projesini satışa sunmuş durumda. Proje, şu anda yüzde 85 oranında tamamlanmış halde.

Kuyumcukent’in yanında yükselen ve iş dünyası için rezidans projesi olarak konumlandırılan İstanbul Vizyon Park’ın 2009’da başladığını ve 2011’in ilk yarısında teslimatının hedeflendiğini dile getiren KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, şu ana kadar 150 milyon dolarlık yatırım yapılan, tamamlandığında 250 milyon dolara mal olması beklenen projenin beşi ofis ve ikisi atölye olmak üzere yedi bloktan oluştuğunu belirtti. Metiner, İstanbul Vizyon Park’ın toplam 807 birimden oluştuğunu kaydetti.

Yarıdan fazlası satıldı
Projenin yüzde 50’sinden fazlasının satıldığını vurgulayan Metiner, İstanbul Vizyon Park’ın tamamlandığında 902 bin dönümlük bir alanı kapsayacağına dikkat çekti. Metiner, projenin bu yönüyle, İstanbul’un en büyük alana sahip ve en kapsamlı gayrimenkul çalışması olacağını vurguladı. İstanbul Vizyon’un ofis, rezidans, atölye blokları, 5 yıldızlı business otel ve AVM’den oluştuğunu belirten Metiner, şuu ana kadar projede 570 bin metrekare alanın inşasının tamamladıklarını belirtti.

Yeni kazanç yolu
Metiner, artık kuyumcuların da inşaatçılık yapmaya başladıkları yönündeki söylemleri ise şöyle değerlendirdi:
“Altının aşırı değerlenmesi kuyumcuların avantajına gibi görünüyor. Ama, aslında bizim için dezavantajlı. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düştü. Sektör mensuplarından bazıları gayrimenkule kayıyorlar. Ama biz şahıs firması değiliz. Yeni kazançlar sağlamak için bu alana girdik. Elimizde var olan değerli varlıkları daha kazançlı bir alanda değerlendirmek için gayrimenkulü tercih ettik.”

Konuta da sıcaklar
Öte yandan Kuyumcukent’in çok ortaklı yapısıyla dünyada bir örnek oluşturduğuna dikkat çeken Metiner, çok ortaklılıktan GYO’ya dönüşen bir şirket olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Kuruluş sürecimizde 1.600 kuyumcu esnafı ortak oldu. 2012 yılında hissedarlarımıza kar payı dağıtabiliriz.”

İstanbul Vizyon Park’tan sonra pek çok projeleri olacağını belirten Metiner, “Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz.
Şu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandık. Uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabiliriz” dedi.

Projenin büyük kısmını tamamladı satışta leasing dönemine girdi
İstanbul Vizyon Park projesini yüzde 85 oranında tamamladıklarını belirten Erdal Metiner, bunun müşteriler için leasing avantajı sunma imkanı sağladığını kaydetti. Şu anda, yüzde 5 peşinat ve sıfır faizle 60 ay vade imkanı verdiklerini dile getiren Metiner, şöyle konuştu: Banka kredisi alamayanlara biz kredi açabiliyoruz. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de leasing ile satılan ilk gayrimenkul projesiyiz.”

Metiner, Merkez Bankası Grup Merkezi ve İstanbul Kuyumcular Odası başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun şimdiden projede yerini aldıklarını kaydetti.

Metiner, ellerinde kalan arsalar üzerinde proje geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

600 konutla ‘yola ve yıla devam’ dedi
2011 yılında yeni bir projeyi hayata geçirmek üzere kolları sıvayan Ergün Polat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Polat, Anadolu yakasında yılın ilk çeyreğinde 600 konutluk bir projeyi satışa sunacaklarını açıkladı.

Bu zamana kadar Atapol çatısı altında dört proje gerçekleştirdiklerini belirten Polat, sektör olarak 2011 yılında 2010’un çok daha üstünde bir satış rakamı yakalanacağını ifade etti. Yıl içindeki genel seçimin satışları etkileyeceğine değinen Polat, “Seçim öncesinde ve sonrasında bir daralma olacak. Fakat genel olarak bakıldığında içinde bulunduğumuz yıl, 2010’dan daha iyi olacak diye düşünüyorum” diye konuştu. 12 Eylül’de yapılan referandumun ardından konut satışlarının ciddi biçimde arttığını hatırlatan Polat, birikmiş stokların önemli bir bölümünün kısa sürede satıldığını kaydetti.

İniş eğilimi fazla sürmez
Konut sektöründe fiyatların iniş eğiliminde olmadığını kaydeden Polat, “Konut fiyatlarının düşmesini beklemek pek ihtimal dahilinde değil. Fiyatlarda geçtiğimiz yıllara göre bir düşüş yaşandı ama stokların erimesiyle fiyatlar tekrar yükselecektir” dedi.

Artık sadece konut satmakla işin bitmediğini, doğru yerde doğru proje gerçekleştirmenin de yeterli olmadığını savunan Polat, “İnsanlar artık bilinçlendi. İddialı ve güzel projelerden konut almak istiyor. Yaşam alanlarıyla ilgili hak ve istekleri söz konusu. Kapalı garajı, güvenliği, çocuk parkı, havuzu ve farklı talepleri var. Bunlarla da fiyatlar artıyor” ifadelerini kullandı.

AVM ve ofiste büyük canlanma var
2011 yılında da büyümenin devam edeceğini belirten Ergün Polat, “Geçtiğimiz yıl konut sektörü dünyada iyileşmedi. Ama Türkiye’de inşaat sektörü ve gayrimenkul piyasası yeniden büyüme sürecine girdi. Konutta yeni başlangıçlar ve kredi kullanımında önemli gelişmeler yaşandı. AVM ve ofis piyasasında beklenenin de üzerinde bir canlanma oldu.

25 yeni AVM açıldı ve konut projeleri günden güne arttı. Bu da bize Türk ekonomisinin canlılığını gösteriyor” dedi.

Dönüşümdeki en önemli nokta finans
Bugüne kadar ürettiği projelerle Türkiye’ye modern şehircilik anlayışını getirdiklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kapsamlı bir kentsel dönüşümün birden fazla unsurunun söz konusu olduğunu vurguladı. Bu ögeleri ‘yasal, finansal ve planlamaya yönelik boyutlar’ olarak gösteren Kurum, “Ama temel ihtiyaç iradedir. Tüm bu tarafların ilgili kurumların koordinasyonuyla güçlü bir planlama çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Projelerin yürütülebilmesi için finansmanın çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Kurum, “İşin başında finansmanın çözülmesi hayati önem taşımaktadır. Ayrıca şehir merkezlerinde emsaller yüksek tutularak dikey, şehre yakın bölgelerde ise yatay bir şehirleşme anlayışıyla hareket edilmeli. yapılacak planlamalar bu doğrultuda gerçekleştirilmelidir ve herkes buna dikkat etmeli” dedi.

Dönüşüm reçetesi:
1- Kentsel dönüşümün yasal, finansal ve planlamaya yönelik boyutlarına dikkat edilmeli.
2- Temel ihtiyaç iradedir. İlgili kurumların koordinasyonuyla güçlü bir planlama çerçevesinde işler yürütülmeli.
3- Şehir merkezlerinde emsaller yüksek tutularak dikey, şehre yakın bölgelerde ise yatay bir şehirleşme anlayışı ile hareket edilmeli.

6 bin 537 konutu ilk gelenler alacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2011’in ilk büyük konut satış kampanyasını başlattı. Çekilişsiz-kurasız başvuru önceliğine göre düzenlenen açık satış kampanyası ile 101 bölgedeki 6 bin 537 konut, uygun ödeme şartlarıyla satışa çıktı. TOKİ’nin 6 bin TL peşinat ve 20 yıla kadar vade uyguladığı konutlardan alan vatandaşlar, tamamlanan yeni evlerine hemen taşınabilecek.

Yılın ilk günlerinde düzenlediği konut kapmayası ile sektöre ilk hareketliliği getiren TOKİ, Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında yer aldığı 45 ildeki 6 bin 537 konutu çekişsiz-kurasız başvuru önceliğine göre satışa çıkardı.

TOKİ, konutlardan bin 169’una “6 bin TL peşinat ve 20 yıl (240 ay) vade ve 205 TL’den başlayan taksit seçenekleri” uygulayacak.

Kampanyaya dahil edilen kalan 5 bin 368 konut ise 96 ile 180 ay vade ve değişik peşinat seçenekleriyle satışa sunuldu. Üç ay sürecek olan kampanya, 31 Mart 2011’de sona erecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dar Gelirlilere Konut İçin Arsa Desteği Verdik

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, portföylerinde yer alan gayrimenkullere ilişkin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir