1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Anadolu Endüstri Holding’ten Enerjiye Dev Yatırım

anadolu endüstri, anadolu endüstri holding, anadolu grubu, Anadolu Endüstri Holding'ten Enerjiye Dev Yatırım

İSTANBUL – Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, enerjiye yatırım yapmanın ülkedeki tüm yatırımcıların görevi olduğuna inandığını vurguladı.

Dolayısıyla Anadolu Grubu olarak küreselleşme sürecinde dışa açılma ve çok uluslu şirketlerle işbirliği yapma yolundaki stratejilerini başarıyla sürdürürken, büyüme alanları arasında enerji sektörünü de hedeflediklerini belirten Özilhan, grubun enerji sektöründe yer alma nedenlerini; arz güvenliğindeki sıkıntılar, mevcut ülke kapasitesinin verimli olmaması, sektörün yeni yeni liberalleşmesi ve yatırım zamanının uygun olması olarak özetledi.

Rekabetçi ve dengeli bir portföy oluşturarak enerji sektörünün dinamik ve güvenilir grupları arasında ön sıralarda yer almak istediklerini dile getiren Özilhan, şunları kaydetti:

”Bunun için öncelikle yüksek verimli projeleri tercih ederek gelişeceğiz ve orta vadede en az 2 bin megavat kurulu güce ulaşacağız. Enerji konusunda güçlü stratejik ortaklıklar kurma yolunda adımlar atacağız. Toptan satış şirketimiz aracılığıyla elektrik ticaretinde ulusal ve uluslararası alandaki fırsatları yakın takibe alacak ve zaman içinde değerlendireceğiz. Grubumuzun içecekten sonra en büyük ikinci faaliyet alanı olmasını hedeflediğimiz enerjiye mevcut ve potansiyel projelerle birlikte 2 milyar avroluk yatırım yapmayı planlıyoruz. Finansmanın yüzde 30’unu kendi özkaynaklarımızdan karşılayacağız. Diğer kısmını ise uzun vadeli kredi olarak kullanacağız.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

One comment

  1. başkanımıza yakışır kesinlikle katılıyoruz dediklerine

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir