1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ankara Elmadağ’a Su Arıtma Tesisi

su arıtma tesisleri hakkında, su arıtma tesisleri nedir, atık su arıtma tesisleri, su arıtma tesisi, reverse osmosis su arıtma, su arıtma cihazı, içme suyu arıtma tesisi, iski su arıtma tesisleri, atıksu arıtma tesisi, biyolojik arıtma tesisi, su arıtma tesisi, paket arıtma tesisi, içme suyu arıtma tesisi, elmadağ su arıtma tesisi, atıksu arıtma tesisi,ankara su arıtma tesisi, Ankara Elmadağ'a Su Arıtma Tesisi

Üçevler Mahallesi Deveci Mevkii’nde arıtma tesisi inşaatı çalışmalarına başlandı. Geçen yıllarda yaz ayında ilçe merkezinden geçen Kargalı Çayı’na karışan Elmadağ’ın atık suları, çıkardığı kötü kokularla bölgede bulunan mahalle sakinlerini zor durumda bırakırken Kargalı Çayı’nın geçtiği dere boyunca sivrisenekten geçilmediği hatırlatıldı. Üçevler Deveci Mevkii’nde yapımına kısa sürede başlanan Elmadağ Pis Su Arıtma Tesisi inşaatı, 23 dönüm arazi üzerinde kurulacak. Biyolojik tesiste 2 çökertme havuzu ve bir labaratuar yapılacak. Elmadağ merkezde borularla yer altına alınacak atık sular, yakşaşık 3 kilometre uzunluğunda Kargalı Deresi boyunca arıtma tesisine taşınarak arıtılacak.

Kargalı Deresi’nin doğal yapısının bozulmadan kirli ve temiz suyu tesise taşınacağını belirten Haysel İnşaat şantiye şefi Hasan Yılmaz, ASKİ’nin ihale ettiği Elmadağ atık su tesisi projesi içerisinde 2 çökertme havuzu ve bir labaratuar çalışmalarına başladıklarını, 2011 yılının ilk aylarında tamamlanarak ASKİ’ye teslim edeceklerini söyledi.

İlçe merkezinden borularla taşınacak kirli suların ayrı bir ihale ile yüklenici bir firmaya verilerek taşınacağını belirten Yılmaz, “Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olacak borular sayesinde kirli su arıtma tesislerinden geçirildiktan sonra 400 metre sonra doğal olarak temiz su yatağına aktarılark, çevrenin ekolojik dengesi bozulmadan Kargalı Çayı’na akmaya devam edecek” dedi.

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir