1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ankara’ya Konuk Devlet Adamları İçin Dev Otel Yapılıyor

ANKARA – Özdoğan Grup tarafından yapımı sürdürülen şehir otel projesi JW Marriott Ankara’nın, tamamlandığında Ankara’nın en büyük oteli, JW Marriott’ların ise Avrupa’daki en lüks oteli olacağı bildirildi.

Özdoğan Grub’un Ankara Söğütözü’nde 2008 Mart ayında inşaatına başladığı ve yapımını halen sürdürdüğü şehir otel projesinin kaba inşaatı bitti.

Yüksek bir kule ve bununla bağlantılı genel mekanların olduğu alçak bir kitleden oluşan ve 14 bin metre kare alana kurulu lüks otelin 2010 yılı sonunda açılması planlanıyor.
Cephe kaplama işleri büyük oranda biten ve iç mekanındaki ince iş leriyse halen süren JW Marriott Ankara hakkında bilgi veren Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özdoğan şöyle konuştu: “JW Marriott Ankara, İç Anadolu’nun en büyük turizm yatırımın ı olacak. Şehir otelimize turizm sektörünün yanı sıra uluslararası otel zincirleri ilgi gösterdi. Otel işletmesi konusunda dünyada en fazla otel işletmesine sahip olan Marriott grubu ile anlaşmaya vardık.

JW Marriott Ankara, Marriott grubunun üst sınıf otellerinden JW Marriott’ların Avrupa’daki en lüksü olacak. Kral ve diplomatlara özel 224 metrekarelik iki diplomatik suit ve 366 metrekarelik king suitimizde devlet başkanları ve kralları ağırlayacağız.

JW Marriott Ankara’nın mimarlığını dünyanın önemli mimarlı k bürolarından Amerikan RMJM Hillier firması yaptı. Dekorasyon projelerini ise Antalya’daki otelimizin de dekorasyon projelerini yapan Solano Associates yapıyor. Uygulamasını grubumuz bünyesindeki Mimar Mehmet Gümüş – Özdoğan Proje ekibimiz gerçekleştiriyor”
Özdoğan Grup bünyesindeki, Özkar İnsaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Antalya;nin Belek ilçesinde Türkiye’nin ilk yeşil yıldızlı oteli Calista Luxury Resort’u 2007 yılında turizme kazandırdığını hatırlatan Özdoğan, JW Marrıott Ankara’yı ise bizzat Marriıott’un kendisinin işleteceğini bildirdi.

Özdoğan, JW Marriott otellerinin Marriott grubunun sonradan satın aldığı Ritz Carlton;la beraber grubun en üst sınıf otelleri olduğunu bilgisini verirken, dünyada az sayıda JW Marriott oteli bulunduğunu ve JW Marriott Ankara’nın, Avrupa’nın en lüks JW Marriott’u olacağını açıkladı.

Amaçlarının ülke ve dünyaya güzel ve farklı yapılar kazandırmak olduğunu vurgulayan Özdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın otel inşaatın ı ziyaret ederek incelemelerle bulunduğunu, Ankara ve bölgeye katkı sağlayacak proje için kendilerini tebrik ettiğini söyledi.

Özdoğan Grup, Sivaslı olan Özdoğan kardeşlerin bir araya gelmesiyle 1981 yılında Özdoğan İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti olarak iş hayatına adım attı. Özkar İnşaat ve Tic. A.Ş’yi 1987 yılında hayata geçiren Özdoğan Grup bünyesinde, Özkar Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti, Özdoğan Enerji ve Özdoğan Proje şirketleri bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir