1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Antalya Surları Mercek Altında

.akdeniz antalya, akdeniz bölgesinin tarihi turistik yerleri, antalya bilgi, antalya bilgiler, antalya bilgileri, antalya camiler, antalya elmalı ilçesi, antalya eserleri, antalya eski, antalya evleri, antalya fotoğrafları, antalya genel, antalya gezi, antalya güzellikleri, antalya hakkında, antalya haritası, antalya ingilizce, antalya mekanlar, antalya mekanları, antalya müzeler, antalya özellikleri, antalya resimleri, antalya resmi, antalya şehir, antalya surları, antalya tarih, antalya tarihçesi, antalya tarihi, antalya tatil yerleri, antalya turistik, antalya turizm, antalya yerleri, antalyada tarihi yerler, antalyanın tarihi yerleri, antalyanın turistik yerleri, doğal miras, dünya miras, dünya tarihi eserleri, dünyadaki tarihi eserler, dünyanın tarihi eserleri insanlığın ortak mirası, istanbulun tarihi ingilizce, kültürel ve tarihi mirasa duyarlı olmak, ortak miras, şehir surları, st nicholas kilisesi, tarihi, tarihi eserler, tarihi miras, tarihi miras neden önemlidir, tarihi miras nedir, tarihi miraslar, tarihi varlıklar, tarihi varlıklarımız, tarihi yerleri, tatil yerleri unesco dünya kültür mirasları

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliği ile düzenlenen ortak çalıştayda kent surları masaya yatırıldı. Kenti çevreleyen 2150 yıllık tarihi surları yeniden canlandırmak, geliştirmek ve yaşatmak adına başlatılan çalıştayda konu ile ilgili yol haritası oluşturulacak.

Çalıştaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, tarihi mirasları koruma ve kullanma dengesinde, inisiyatifini her zaman korumadan yana kullandığını belirterek, tarihi mirasa sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Başkan Akaydın, “Antalya Surları ve Kaleiçi, Antalya’nın en önemli tarihsel varlığıdır. Burada yapılacak koruma çalışmaları konusunda elimi taşın altına koymaya hazırım” dedi. 2150 yıllık bir tarihin masaya yatırıldığını kaydeden Başkan Akaydın, “Çalıştayda alınacak kararlar Büyükşehir Belediyesi’ne yol gösterecek. Bundan önce yapılan çalışmalarda surlar yeteri kadar değerlendirilememiş. Büyükşehir Belediyesi olarak bunun farkındayız Daha önce yapılan fotogrametrik çalışmaların revize edilmesi gerekecek. Bütçem ve yasaların el verdiği boyutta her türlü desteği yapmayı sadece belediye başkanı olarak değil, bir Antalyalı olarak gerekli görüyorum” diye konuştu.

KENT SURLARI DUVAR DEĞİLDİR
Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın ise kentin tarihi mirasına sahip çıkmak için gerekli her türlü çalışmanın içinde yer alacaklarını söyledi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Restorasyon Uzmanı Doç. Dr. Emre Madran ise kent surlarının bir duvar olmadığını söyledi. Madran, “Surlar kültür varlığıdır. Bir plan çerçevesinde ele alınmalı ve koruma planına dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Delibeyoğlu Konağı Restore Edilecek!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yer alan Delibeyoğlu Konağı restore edilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir