1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Antik Çağ Kenti Sinop En Yeni Turizm Merkezi Olmaya Hazırlanıyor!

Karadeniz’in tek doğal limanı Sinop bir balıkçı kenti olmanın yanı sıra doğal ve kültürel zenginliklerini daha iyi tanıtarak kültür ve turizm kenti olmayı hedefliyor.

Mitolojiye göre adını Tanrılar Tanrısı Zeus’un bir görüşte aşık olduğu Irmak Tanrısı Osopos’un güzeller güzeli kızı Sinope’den alan, Hitit kaynaklarında ise Sinova adıyla anılan Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla sık sık ayaklarına kapandığı bu güzel şehir, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisidir.

Antik Çağ kenti Sinop, Balatlar Kilisesi’nden Şehitler Çeşmesine, Sinop Kalesi’nden eski Sinop evlerine birçok tarihi ve kültürel değeri barındırıyor. Hamsilos Koyu, Akliman yöresi, Korucuk Köyü Mesiresi, Sarıkum ve Karakum’daki öne çıkan doğal güzelliğiyle de göz kamaştırıyor. Türkiye’nin en kuzey noktasında yer alan ve köklü bir tarihe sahip olan Sinop, tanıtım yaparak daha fazla turist çekmek için turizm profesyonellerinin buluşma noktası olan EMITT Fuarı’na katılıyor.

Dünyanın en büyük 6. turizm fuarı EMITT’te Sinop’un tarihi cezaevi, kaleleri, yaylaları, tarihi ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri, kendine özgü hediyelik eşyaları, bıçak, keten ve tekne modelleri tanıtılacak. Sinop’un tanıtımı için açılacak stantta slayt gösterimleri, folklor ve yöreye özel ikramlar yer alırken Sinop’a ait amfora ve gemi maketleri de promosyon olarak dağıtılacak. Ayrıca yöreye özgü keten dokuması, av bıçağı ve gemi modelleri indirimli olarak satışa sunulacak.

EMITT Fuarı’na Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun katılacak.

EMITT’e katılımla ilgili olarak Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun şunları söyledi: Turizm ailesi olarak gurur duyduğumuz dünyanın sayılı turizm fuarlarından EMITT’e Sinop ili olarak sekiz yıldan beri katılmaktayız. Bölgemizin markalaşması, turizm değerlerimizin pazarlanması ve ilimizin bilinirliğini artırmak açısından EMITT Fuarı’na katılımı çok önemsiyoruz. EMITT Fuarı’nda yaptığımız tanıtımlarla Sinop’u turizm merkezi haline getireceğimize ve ilimizin hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyoruz.”

EMITT, 10-13 Şubat 2011 tarihleri arasında, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 salonda birden gerçekleşecek. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT’e bölge kalkınma ajanslarının yanı sıra Türkiye’nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor. EMITT ile daha ayrıntılı bilgiyi www.emittistanbul.com adresinden bulabilirsiniz.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir