1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Artaş İnşaat, Kayseri Park’ı yeniliyor

Artaş İnşaat, Kayseri Park'ı yeniliyor

Avrupa Konutları markasıyla konut sektöründe iyi bir yer edinen Artaş İnşaat Grubu, perakende yatırımlarıyla da adından söz ettiriyor. Bakırköy’de bulunan Carousel’le adım attığı perakende sektöründe, Armonipark ve Kayseri Park’la iyi bir konuma gelen Artaş İnşaat Grubu, önümüzdeki günlerde Hadımköy’de faaliyete geçecek olan Westa Alışveriş Merkezi ile gücüne güç katacak.

Grubun Halkalı’da toplu konutların olduğu bölgede yeni bir alışveriş merkezi projesi bulunduğunu söyleyen Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, “Butik bir proje olacak. İçinde büyük bir market ve onun etrafında 15-16 mağaza yer alacak. Ancak adı henüz belli değil” dedi. Mevcut yatırımları güçlendirmek için de çalışma yaptıklarını belirten Erkoç, şöyle devam etti:

“Kayseri Park, beş ortak tarafından dört yıl önce hayata geçirilmiş bir proje. Ancak Sülayman Çetinsaya bir kaç ay önce alışveriş merkezinin tamamını diğer ortaklardan aldı. Operasyon sonrasında Kayseri Park’ın yenilenmesi için düğmeye basıldı. 10 milyon dolarlık yatırımla merkezi baştan ayağa yeniliyoruz.”

AVM’de pazarlık
Kayseri Park’ın, Kayserililerin yanı sıra Sivas, Yozgat, Nevşehir, Malatya, Niğde ve Kahramanmaraşlıların da buluşma noktası olduğunu söyleyen Erkoç, “Orta Anadolu’nun ilk AVM’si olan Kayseri Park sayesinde insanlar İstanbul’a gitmeden istedikleri markayı alma şansına kavuştu” dedi. Ayda 700 bin kişinin Kayseri Park’ı ziyaret ettiğini ifade eden Erkoç, bu ziyaretlerin yüzde 32’sinin fişe döndüğünü anlattı. Erkoç, şöyle devam etti:

“İstanbul’da alışverişin en fazla olduğu gün pazardır. Bizde ise cumartesi. Çünkü Anadolu’da bağ kültürü vardır. İnsanlar pazar günlerini şehrin dışındaki bağ evlerinde geçirir. Bu nedenle de pazar günü ziyaretçi sayısı düşer. Mesela bizim haftaiçi 20-22 bin olan günlük ziyaretçi sayımız, cumartesi 35 bine kadar çıkar, pazar 32 bine kadar düşer. Bir de Kayserililerin eli sıkıdır. Alışveriş merkezinde dahi pazarlık yaparlar. Saat 12.30’a kadar genelde ev hanımları geliyor. Alışverişlerini yaparlar, kahvelerini içerler. ‘Misafir oturması’nı dahi burada yapmaya başladılar.”

Kayseri Park’ta bulunan mağazaların yanı sıra, işletmeciliğini Mars Group’un yaptığı ve dokuz salondan oluşan sinema salonuyla da iddialı olduklarını belirten Erkoç, “Burası gençlerin buluşma noktası. Çoğu insan bilmese de Kayseri’de 50 bin öğrencinin bulunduğu Erciyes Üniversitesi var. Kurum olarak buradaki öğrencilere destek veriyoruz. Ayrıca ünlülerle yaptığımız imza günleri ve çeşitli kampanyalar büyük ilgi görüyor. Kayseri’de yaptığınız her şey kısa sürede duyuluyor” diye konuştu.

Kayseri’de önümüzdeki günlerde yeni alışveriş merkezlerinin hizmete gireceğini belirten Erkoç, “İstikbal Grubu’nun bir alışveriş merkezi var. İpeksaray adında bir alışveriş merkezi daha faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki yıl ForumKayseri’nin açılması gündemde. Yeni bir outlet merkezi yapılıyor. Tüm bunlar faaliyete geçtiğinde de Kayseri Park, bir şey kaybetmez, bu merkezler bize sinerji katar” diye konuştu.

Radikal/Satfiye Yuva Kireçci

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir