1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Article 25’ten Mimarlara Haiti’ye Yardım Çağrısı

Kaosa neden olan böylesine büyük çaplı bir doğal afettin ardından başlayacak olan yeniden inşa çabasında mimari uzmanlığın önemine işaret eden Article 25‘ten Stephanie Johnston şöyle konuştu:

Article 25'ten Mimarlara Haiti'ye Yardım Çağrısı

“Uzun vadeye yayılan yeniden kalkınma sürecinde, evlerini ve geçim kaynaklarını kaybeden kişilerin yaşadıkları sıkıntıyı hafifletmekte, güvenli ve yeni tasarım çözümleri sunan yapılı çevre önemli bir rol oynar.”

Johnston ayrıca Article 25’in Haiti’yi kurtarmak için yardım sözü veren bütün uluslararası sivil toplum kuruluşlarını ve yardım kuruluşlarını destekleyeceğini açıkladı.

Article 25, RIBA Başkanı Maxwell Hutchinson tarafından 2004 yılında Endonezya’da meydana gelen tsunami faciasının hemen ardından kurulmuştu. Kuruluş, 2005’teki Pakistan depreminden sonra depreme dayanıklı evlerin inşası konusunda yardımcı olmuştu. Article 25 halen pek çok ülkede yoksullukla savaş projeleri yürütüyor.

Article 25'ten Mimarlara Haiti'ye Yardım Çağrısı

Haiti’de neler oluyor?
Kurtarma çalışmaları için başta Küba olmak üzere pek çok ülkenin yardım gönderdiği ülkede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Haiti Devlet Başkanı deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını “30-50 bin arasında” olarak açıklamıştı.

Önemli bölümü harabe haline gelen kentte yaralıları taşımak için ambulansların yetişmediği ve ambulans olarak polis araçlarının kullanıldığı, içme suyu sıkıntısının ciddi düzeyde olduğu doktorların göçük altından kurtulan yaralıların susuzluk nedeniyle ölebileceği uyarısında bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Haiti’nin başkenti Port-au-Prince de iki gün önce en az 7 şiddetindeki deprem ile sarsılmıştı.

Haber, The Architects’ Journal’dan ve milliyet.com.tr’den derlenmiştir.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir