1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Atatürk Havalimanı Girişindeki Katlı Kavşak İnşaatı Tamamlandı

Atatürk Havalimanı Girişindeki Katlı Kavşak İnşaatı Tamamlandı

İSTANBUL- Yapımına 1 yıl önce başlanan ‘Atatürk Havalimanı Önü Katlı Kavşak’ çalışmaları tamamlandı ancak peyzaj çalışmaları sürüyor. Modern kavşakla sabah-akşam kilitlenen trafik rahatlayacak. Atatürk Havalimanı çevresinde yaklaşık bir yıldır süren kavşak çalışması büyük ölçüde sona erdi. Özka İnşaat A.Ş. tararından tamamlanan projeyle bölgedeki trafik sorununun çözülmesi planlanıyor. Projeden önce E-5’ten ve Florya yönünden Atatürk Havalimanı ve Dünya Ticaret Merkezi ve Fuar alanına gitmek isteyen sürücüler, en az 3-5 trafik ışığı ile karşılaşıyor, ortalama 15 dakika zaman kaybediyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sürücüler özellikle sabah ve akşam saatlerinde de trafik ışığı ile karşılaşmadan kesintisiz seyahat edilebilecek.

ÇEVRE YEŞİLLENDİRİLİYOR
Kavşak çevresindeki peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları ise henüz tamamlanmadı. Toplam 56 bin metrekare çim döşenecek kavşak çevresine şu ana kadar 14 bin metrekare çim döşendi. Kavşağın trafiği rahatlatma açısından büyük önemi var. Bölgeden gün içerisinde; özel araç-taksilerin yüzde 30’u, yolcu araçlarının yüzde 46’sı, yük araçlarının yüzde 42’si 06.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında trafiğe çıkıyor. İnşaat başlamadan önce, sinyalize kavşakta yapılan trafik sayımlarına göre; sabah yoğun saatte sahil yolu istikametinden saatte 594 araç, D-100 yönünden 942 araç, akşam yoğun saatte ise; sahil yolu istikametinden saatte 771 araç, D-100 yönünden de 1113 araç havaalanına giriş yapıyor.

UYGARLIK KÖPRÜSÜ ANITI YAPILDI
Bu arada havalimanı ana giriş kapısı girişinde yapılan “ufo” görüntüsünü hatırlatan dairesel kanopinin oldukça ilgi çekiyor, istanbul’un dünyada iki kıta üzerine oturmuş tek kent oluşundan hareketle, Asya ve Avrupa’yı fiziksel anlamda birleştiren, Doğu ve Batı uygarlıklarının birleşmesini simgeleyen, 15 metre yüksekliğindeki “Uygarlık Köprüsü” anıtı da orijinal projesine sadık kalınarak yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı “kesintisiz trafik” projesiyle kent içi trafiği rahatlatma amacıyla, 7 Kilometreye 7 Köprü Projesiyle, Havaalanı Sahil Yolu (Kennedy Cad), D-100 Karayolu, TEM ve şehiriçi bağlantısı kesintisiz sağlanacak. Bölgeden hafta içi günde ortalama 231.284 araç geçiyor. Bu araçların; yüzde 89’u özel araç, yüzde 6’sı yolcu aracı, yüzde 5’i de yük aracı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir