1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Atatürk Havalimanı’nın Yeni Pisti 1 Temmuz’a Hazır

atatürk havalimanı, atatürk havalimanı adres, atatürk havalimanı adresi, atatürk havalimanı arrivals, atatürk havalimanı b kapısı, atatürk havalimanı bilet fiyatları, atatürk havalimanı canlı, atatürk havalimanı canlı izle, atatürk havalimanı danışma, atatürk havalimanı dış hatlar, atatürk havalimanı dış hatlar geliş, atatürk havalimanı dış hatlar geliş saatleri, atatürk havalimanı dış hatlar gidiş, atatürk havalimanı dış hatlar terminali, atatürk havalimanı duty free, atatürk havalimanı duty free shop, atatürk havalimanı emanet, atatürk havalimanı emniyet müdürlüğü, atatürk havalimanı free shop fiyatları, atatürk havalimanı freeshop, atatürk havalimanı geliş, atatürk havalimanı geliş gidiş, atatürk havalimanı gidiş, atatürk havalimanı gümrük, atatürk havalimanı güvenlik, atatürk havalimanı haberleri, atatürk havalimanı hangi semtte, atatürk havalimanı hangi yakada, atatürk havalimanı harita, atatürk havalimanı haritası, atatürk havalimanı iç hatlar, atatürk havalimanı iç hatlar geliş, atatürk havalimanı iett, atatürk havalimanı iletişim, atatürk havalimanı iniş, atatürk havalimanı iniş kalkış, atatürk havalimanı iş başvuru formu, atatürk havalimanı iş ilanları, atatürk havalimanı kalkış, atatürk havalimanı kalkış varış, atatürk havalimanı kargo, atatürk havalimanı kayıp eşya, atatürk havalimanı kroki, atatürk havalimanı krokisi, atatürk havalimanı kule, atatürk havalimanı lounge, atatürk havalimanı metro, atatürk havalimanı mülki idare amirliği, atatürk havalimanı nasıl gidilir, atatürk havalimanı nerde, atatürk havalimanı nerede, atatürk havalimanı otel, atatürk havalimanı otelleri, atatürk havalimanı otopark, atatürk havalimanı otopark fiyatları, atatürk havalimanı otopark tarifesi, atatürk havalimanı otopark ücreti, atatürk havalimanı otopark ücretleri, atatürk havalimanı otoparkı, atatürk havalimanı pasaport polisi, atatürk havalimanı polis, atatürk havalimanı resimleri, atatürk havalimanı servisleri, atatürk havalimanı taksi, atatürk havalimanı taksim, atatürk havalimanı tel, atatürk havalimanı telefon numaraları, atatürk havalimanı telefon numarası, atatürk havalimanı telefonu, atatürk havalimanı transfer, atatürk havalimanı uçak biletleri, atatürk havalimanı uçak iniş saatleri, atatürk havalimanı uçak seferleri, atatürk havalimanı uçuş, atatürk havalimanı uçuş bilgileri, atatürk havalimanı uçuş saatleri, atatürk havalimanı uçuşlar, atatürk havalimanı ulaşım, atatürk havalimanı vale, atatürk havalimanı vale parking, atatürk havalimanı vip, atatürk havalimanı yol haritası, avis atatürk havalimanı, dhmi atatürk havalimanı, havaş atatürk havalimanı, kadıköy atatürk havalimanı, tav atatürk havalimanı

ONARIM ve uzatma çalışmaları nedeniyle 8 Mart’tan 1 Temmuz’a kadar 4 ay süreyle uçuşlara kapatılan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pistinin zamanında bitirileceği bildirildi. Ortasındaki eğimin özel dolgu ile giderileceği pist, Ataköy tarafına doğru 300 metre uzatılacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi kazanan EKO İnşaatın Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Beyhan Torun, geçmişte yaşanan talihsiz kazalarla adı çıkan 06/24 pistinin, bittikten sonra bu kötü imajdan kurtularak, kategorisindeki en iyi pistler arasında yerini alacağını söyledi. Uçakların en kötü hava şartlarında bile iniş kalkış yapabileceklerini belirten Beyhan Torun, şöyle konuştu:

“Proje kapsamında mevcut 06/24 pisti 2300 metre. 300 metre uzatılarak 2600 metreye çıkartılacak. 2300 metrelik pistin, pist başından sonuna kadar olan mesafede, 7 metrelik bir eğim var. Bu standartlar dahilinde ancak, bilmeyen pilotlar sıkıntı yaşıyor. Eğimi 4 metre dolayında doldurarak kapatacağız. Böylece pist ve pilotaj hatası sıfıra inecek.

Halen pist sonundan Ataköy istikametine 500 metrelik bir dolgu yaptık. Bunun 300 metresi piste ilave edilecek. 200 metresi güvenlik sahası olarak kullanılacak. 500 metre uzunluğundaki bu dolgunun yüksekliği 25 metre. Bunun için de 6 milyon ton taş kullandık. Aslında pist ilk önce 250 metre uzayacaktı. Sonra elektrik sistemi kategori ikiden (CAT 2), Kategori üçe (CAT 3) çıkartıldı. Böyle olunca da eşik ötelendi, sınırlar korundu ve uzama 300 metre ve yeni pist de 2600 metre oldu’ dedi.

KÖTÜ HAVALARDA UÇAKLAR İNEBİLECEK
Yapılan çalışmalar sonunda, pist CAT3 olarak adlandırılan 3. kategori ile düşük görüş şartlarında iniş yapılabilecek hale getirilecek. Bunun için gerekli alt yapı hazırlanıyor. Pistin yüzeyindeki özel asfalt, yağmurlu havalarda bile özel kaplamasıyla uçakların fren mesafesini kısaltacak. Pistin yanı sıra, uçakların indikten sonra pisti çabuk terkedebilmeleri için ‘hızlı çıkış taksi yolları’ da uzatılacak.

Faik KAPTAN/İSTANBUL, (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir