1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Atatürk Köşkü Restorasyonu Başladı

atatürk köşkü, atatürk köşkü yalova, yalova atatürk köşkü, atatürk köşkü restorasyonu, restorasyon, restorasyon çalışması, bina yapı elemanları, yapı elemanları, Atatürk Köşkü Restorasyonu Başladı

İSTANBUL – Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Yalova Atatürk Köşkü’nde, geçen ay başlayan restorasyon çalışması bir yıl boyunca devam edecek.

Restorasyon çalışmasıyla binanın yapı elemanlarının güçlendirilmesi ve Köşkte yer alan tarihi objelerin dönemsel bakımlarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Müze olarak hizmet veren Köşk, yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle bir yıl boyunca ziyarete kapalı olacak.

Yalova’nın temiz havası ve termal suyunun Atatürk’ün sağlığına iyi geleceği düşüncesiyle 1929 yılında inşa edilen Köşkü, Atatürk yaşamının son döneminde kısa bir dönem için kullanmıştı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’den Tarihi Yapıların Restorasyonuna Kredi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarihi yapıların bakımı ve restorasyonu için kredi başvurularını 19 Nisan’da kabul edecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir