1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Avrupa’nın En Büyük Çukuru Satılık!

Avrupa'nın En Büyük Çukuru Satılık!

İSTANBUL – Aberdeen’in 142 metre derinliğindeki Rubislaw taş ocağı 150 yıllık tarihinde ilk kez satılığa çıkıyor. Yakın gelecekte dalış merkezi olarak kullanılabilir.

Taş ocağının şu anki sahipleri olan Bixen şirketince ne olarak kullandığı konusunda bir bilgi olmasa da, bir zamanlar dünyanın her yerindeki binalara altı milyon ton kadar granit çıkarılıp gönderilmiş, hareketli bir alandı.

1971 yılında kapatılan ocaktan alınan granitlerle, Avrupa’nın ikinci büyük granit binası olan Marischal College de inşa edilmişti.

1740 yılında Rubislaw tepesinde açılan ocak, 1778’de ilk sahipleri olan Skene ailesine 13 Sterlin karşılığı geri satılmıştı, zira o zamanki sahipleri, yeterince verimli inşaat malzemeleri çıkaramayacaklarını düşünüyorlardı. (MİLLİYET)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimarlıkta Lüks Devri Başladı

2010'a birbirinden ilginç kültür merkezleriyle girdik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir