1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Aydın Didim’de İnşaat Yasağı

Aydın Didimde İnşaat Yasağı

Didim’deki turistik bölgelerde ses, görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla alınan inşaat yasağı kararı 31 Mayıs-15 Ekim 2010 tarihleri arasında uygulanacak.

AYDIN (İHA) – Didim’deki turistik bölgelerde ses, görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla alınan inşaat yasağı kararı 31 Mayıs-15 Ekim 2010 tarihleri arasında uygulanacak.

Her yıl turizm sezonun zamanında alınan İnşaat Yasağıyla ilgili olarak bilgiler veren Didim Belediyesi Zabıta Amiri Nevzat Oğuz, Didim Belediyesi encümen Kararı ile yasağın 31 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanacağı söyledi.

Oğuz, söz konusu tarihler arasında ses, görüntü ve çevre kirliliğinin yasak olduğunu kaydederek, “Konaklama yapılan, otel, motel, pansiyon gibi yerlere yakın olan yerlerde nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat gibi faaliyetler yasaklandı. Bu konuda bizde tedbirlerimizi alacağız ve denetimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu durumda olan yerlerle ilgili olarak da vatandaşımızın duyarlılık göstererek, ihbar etmelerini bekliyoruz. Turizm ilçesi olan ilçemizde bu konuda inşaat sahiplerinin de duyarlılık göstereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir