1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ayvalık’ın Tarihi Ayvalık’ta Kalacak

Balıkesir’in bozulmamış tarihi dokusuyla tanınan turizm merkezi ilçesi olan Ayvalık’ın simgesi haline gelen Kanelo binasının satılmaktan vazgeçildiği belirtildi. Tarihi binanın sahipleri Mehmet Çalık ve oğlu Seyit Sadi Çalık ilçenin sembolü olan mekânı yepyeni bir işletmecilik anlayışıyla kendileri işletme kararı aldıklarını belirttiler.

Ayvalık'ın Tarihi Ayvalık'ta Kalacak

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden bir kaçının talip olduğu iddia edilen binayı son olarak Susurluk’ta ki Yörsan firmasının satın almak için girişimlerde bulunduğu ileri sürülürken, ilçenin sembolü olarak kabul edilen tarihi binanın sahiplerinin satıştan vazgeçmeleri ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandığı öğrenildi. Kanelo’nun sahibi Mehmet Çalık’ın oğlu Seyit Sadi Çalık, ”Ayvalık’ın simgesi olan tarihi, Kanelo binasını şanına ve turistik değerine yakışır biçimde, mistik ismiyle işletmeye açıp, tarihi gizem ve itibarını sürdürmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İlçe tarihinin en eski yapılarından olan Kanelo’nun tarihi dokusunu koruyacaklarını belirten Çalık, “Eşsiz mimarisiyle denizin ortasında ki mekanımızda turistik kariyerini koruyan nostaljik bir dekorasyon hakim olacaktır. Turistik ilçemize ve tarihi mekâna yakışacak, eğitimli, en az iki lisan bilen çalışanların tercih edileceği ve müşteri her zaman haklıdır prensibinin geçerli yepyeni bir işletmeyi ilçemize vaat ediyorum. Bu yüzden de Kanelo artık satılık değildir” diye konuştu.

15 TRİLYON’A SATIŞA ÇIKMIŞTI
Bir süre önce, yurt genelinde tanınan büyük emlak firmasının internet sitesinde eski para ile 15 Trilyon TL bedelle satışa çıkarılan Ayvalık’ın simgesi Kanelo’ya ait haberler, 4 Mayıs 2009 tarihinde ilçede ve bölgede yayın yapan bazı gazetelerde, “Ayvalık’ın Tarihi Satışa Çıktı” manşetiyle yayınlanmıştı.

Türkiye’nin turizmde gözbebeklerinden Ayvalık’ta, ilçenin sembolü olmuş olan tarihi Kanelo Binasının satışa çıkarılması, Ayvalık ve ilçede ki değerleri kendisine ait olarak görüp, manevi bir sahiplenme güdüsü taşıyan pek çok vatandaşı üzmüştü. Haber Fx

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çok Amaçlı Salon Sırası Ören’e Geldi

Son 1.5 yılda 10 beldeye çok amaçlı salon inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulukent’le Görece’deki benzerlerinin yapımını da tamamladı...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir