1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Azerbaycan’da Türk Yapı Şirketi!

Azerbaycan'da Türk Yapı Şirketi!

Tekfen Holding A.Ş, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR`ın, yeni yönetim binasının anahtar teslim inşaatı için Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş`ye bir niyet mektubu verdiğini bildirdi.

Tekfen Holding`in Kamuyu Aydınlatma Platformu`nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, 8 Ekim 2008 tarihinde, şirketin bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR (SOCAR) arasında, SOCAR`ın yeni yönetim binasının yapımı hususunda bir protokol imzalandığının bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 15 Aralık 2008 tarihinde ise dünyada hüküm süren ekonomik kriz nedeniyle SOCAR projelerinin öncelik sıralamasının yeniden yapılandırıldığının ve projenin ertelendiğinin duyurulduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

`SOCAR Yeni Yönetim Binasının yapımı ile ilgili olarak açılan ihale sonucunda, projenin anahtar teslim inşaatı için SOCAR tarafından Tekfen İnşaat`a bir niyet mektubu verilmiştir. Projenin toplam tutarı 235 milyon Amerikan Doları olup, Haziran 2010 içerisinde başlaması beklenen projenin 32 ay içinde tamamlanması planlanmaktadır.`

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir