1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

B Sınıfı Yatırımcıya Fin Hamamlı Konutlar

B Sınıfı Yatırımcıya Fin Hamamlı Konutlar

UCRA Group, Esenyurt’ta 20 milyon dolar yatırımla Han Plus projesini satışa çıkardı. Ofis ve home-ofislerin (ev-ofis) fiyatları 59 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar çıkarken, dükkanların fiyatı ise 200 bin – 700 bin TL arasında değişiyor. Projere Fin hamamı da var, 13.katta havuz da

FARKLI şirketlerin bir araya gelmesiyle 2005 yılında kurulan Ucra Group, Esenyurt’ta 20 milyon dolar (30 milyon TL) yatırımla Han Plus projesini hayata geçiriyor. Toplamda 19 kat olarak inşa edilen Han Plus, üç katı otopark olmak üzere 378 bağımsız bölümden oluşuyor. Plazanın ilk 4 katı alışveriş merkezi özelliğinde. Büyüklüğü 59 ila 450 metrekare arasında değişen 92 dükkandan oluşuyor. Diğer 8 katta, 59 metrekare ile 205 metrekare arasında değişen ofisler yer alıyor. En üst 4 kat ise VIP ofis ve dükkan olarak planlanmış. Ofis ve ev-ofislerin fiyatları 59 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar çıkarken, dükkanların fiyatı ise 200 bin TL’den başlayıp 700 bin TL’yi buluyor. Ucra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz ile Han Plus projesini konuştuk.

◊ Han Plus projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?
Esenyurt’un en işlek caddesi olan Doğan Araslı üzerinde bulunuyor. Aynı zamanda Esenyurt E-6 dan girilen kavşağın hemen başlangıcında yer alıyor. Toplamda 19 kat olarak inşa edilen Han Plus, üç katı otopark olmak üzere 378 adet bağımsız bölümden oluşuyor. Projenin toplam inşaat alanı 50 bin metrekaredir. Ocak ayı içerisinde başladığımız kampanyada birinci etap satışlarını bitirdik. İkinci ve üçüncü etap satışlarımız devam ediyor. Kampanyanın başladığı günden itibaren projenin yüzde 60’ı tamamlandı.

4 KAT VIP OFİSLERİN
◊ Hun Plus ismini nasıl seçtiniz?

Han Plus ismini tercih etmemizin sebebi ‘han’ isminin Türk ticari hayatında ahilik müessesesini yansıtmasından dolayı, ‘plus’ sıfatını da pozitif ve modern kavramlarını yansıtmasından dolayı tercih ettik. ‘Plus’ Ucra grubun simgesi olacak. Bundan sonra yapacağımız tüm projelerde ‘plus’ yer alacaktır. Beylikdüzü’nde 2010 yılı içerisinde hayata geçireceğimiz projemizin ismi de Şehir Plus.

* Projenin özelliklerini de aktarır mısınız?
Plazamızın ilk 4 katı alışveriş merkezi özelliğinde olup, 92 adet 59 metrekareden, 450 metrekareye kadar büyüyen aralıklarda dükkanlardan oluşuyor. Bunlardan 8 tanesi ana cadde cepheli dükkanlar. Diğer 8 kat ofis özelliğindeki işyerlerinden oluşuyor. 59 metrekare ile 205 metrekare arasında değişen büyüklükteler. En üst 4 katta VIP ofis ve dükkanlarımız mevcut.

FİYAT 250 BİN’E ÇIKIYOR
◊ Proje ne zaman başladı? Şu anda ne aşamada?
Projemiz Ocak 2009’da başlamış olup, şu an kaba inşaat bitmiş durumda. Dış cephe montajı başladı ve iş duvarları örülüyor. 2010 yılı içinde mayıs ayından itibaren kademeli olarak yıl sonuna kadar teslimat yapacağız.

◊ Fiyat aralığı ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
59 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar ofis ve home-ofislerimiz mevcut. Dükkanlarımız ise 200 bin TL’den başlayıp 700 bin TL’yi buluyor. Satışlara 2009’un ekim ayında başladık. Şu anda yüzde 40’ını bitirdik. İlgi güzel ama arttırılması gerekiyor.

FİN HAMAMI DA VAR
◊ Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Plazamızda 13. katta yüzme havuzu, fitness merkezi, Fin hamamı, sauna, kafeterya ve dinlenme salonları gibi sosyal donatı alanlar bulunuyor.

* Kimlere yönelik bir proje bu?
Bu proje B sınıfı yatırımcılara hitap eden bir projedir. Esenyurt lokasyonu son dönemde yapılan projelerle cazibe merkezi haline geldi. Ucra Group olarak yatırım merkezi haline gelen Esenyurt’ta nitelikli ofis ihtiyacına cevap vermek için bu proje başladık.

* Projenin büyüklüğü nedir?
20 milyon dolar yatırım hedefliyoruz.

Şubat ayında 2000 konutluk Şehir Plus projesi başlıyor

* Ucra Group’la ilgili de bilgi verir misiniz?
Ucra Group 2005 yılında farklı şirketlerin güçbirliği yapmasından doğmuş, geçmişi olan ve ciddi projelere imza atmış bir kuruluş. Öykü Evleri konut projesi, Onurkent, Başakşehir bitirildi. Şelale Plaza, 25 bin metrekare kapalı alan tamamlandı. 2008’de teslim edildi. Sedai Plaza 100 ofis Nisan 2010 teslim. 12 bin metrekare kapalı alan Şehir Plus başlama tarihi 2010 Şubat ayı, bitişi 2011 aralık ayında. 45 bin metrekare üzerine 2 bin konut ve 100 iş yerinden müteşekkil. Esenyurt Beylikdüzü mevkiinde Hadımköy sapağının yanında. Bu sene ocak ayında hafriyat başladı, şubat ayında lansmanı yapılacak Esenyurt merkezde Corner Plus, TEM kavşağında 10 bin metrekare arsa üzerine 25 kat olarak imar edilecek. 2010 yılı haziran ayında lansmanı yapılacaktır. 600 daire ve 50 dükkan dan oluşmaktadır.

Sektör artık ne yaparsam satarım mantığından çıktı

* Emlak sektörünü genel olarak değerlendirebilir misiniz? 2010 yılı için beklenti ve öngörüleriniz neler?
2010 yılı inşaat sektörü açısından parlak olmasa da doğru, nitelikli ve satış mantığı açısından cazip şartlar sunan firmaların herhangi bir sıkıntı yaşayacağını tahmin etmiyorum. Artık sektör ‘ben ne yaparsam satarım’ mantığından çıkmış, rekabetçi ortamda mücadele gerektiren bir şekil almıştır. 2010 yılında başarılı olan inşaat firmaları, 2011’de öngörülen inşaat sektörünün altın çağında pastadan en fazla pay alan firmalar olacaktır. Bizler de Ucra Group olarak geçmişte yaptığımız projelerde olduğu gibi bütün projelerimizi zamanında teslim edip 2011 yılında 15 bin konut projesi yapmayı hedefliyoruz. Şartları ve zeminleri iyi oluşturan kazanacak.

Kaynak : Hürriyet Emlak Yasam Eki

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir