1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Babalarınnın Tarlasına İnşaat Yaptılar, 7 Bin Lira Ceza Yediler

Adana’nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Pekmezli köyünde yaşayan iki kardeşin, babalarına ait tarlaya yaptıkları konut inşaatına 7 bin lira ceza kesildi. Gelişmelerden haberdar olan MHP il başkanlığı sorunun çözümü için çalışma başlattı.

Adı geçen köyde yaşayan Remzi Pekmez’e, İl Özel İdaresi’nce 3194 sayılı İmar Kanunu’na muhalefetten 7 bin lira ceza kesildi. Pekmez, Cumhurbaşkanı, Başbakan başta olmak üzere bir çok yere yazarak feryadını duyurmak istedi.

Ağır kış şartlarında köyden çıkamayan ve iş bulursa amelelik yapan baba Remzi Pekmez, “Kahvehanede otururken jandarma geldi ve bana bir şey imzalattı. Ceza olduğunu sonradan öğrendim. Şehirlerde onca imarsız yapıya ses çıkarılmazken bize yazılan ceza zulüm olmuştur. Amelelik yapıyorum. Hapis de yatsam ödemem mümkün değil. Tarlayı da evi de devlete hibe etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise il genel meclis üyelerinden sorunun incelenmesini istediğini belirterek, “Sorun, ilgili kanun ve mevzuatlarda 2007 yılında yapılan değişikliklerden kaynaklanıyor. Mevcut uygulamaya göre 15-20 dönümlük arsası olan köylü orada çocuğuna ya da kendisine ikinci ev yapamıyor. Köy nüfusuna kayıtlı olma şartı, köy şartlarına uymayan bina yüksekliği ve sair bir çok konuda sorun çıkıyor. Kırsal şartları bilmeden koltukta oturarak yapılan düzeltmeler yeniden gözden geçirilmeli.” dedi.

Erdoğan, sorunun kökten çözümü için MHP Adana milletvekillerine iletilmek üzere bir rapor hazırlanacağını sözlerine ekledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir