1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Başkent Arena’nın İskelesi Çöktü: 3 İşçi Yaralı

TÜRKİYE’nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için Ankara bölümünün yapılacağı maçlar için yaptırılan 10 bin seyirci kapasiteli ‘Başkent Arena’nın iskeleti çöktü. Çökmenin öğle saatlerine denk gelmesi nedeniyle büyük bir felaketin eşiğinden dönülürken, 3 işçi hafif yaralandı.

Ankara’da Atatürk Spor Kompleksi içinde yapılan 10 bin kişilik Başkent Arena Spor Salonu’na ait iskeletin bir bölümü bugün işçilerin öğle molası verdiği saatlerde gürültüyle çöktü. Çökme sonucu büyük bir facianın eşiğinden dönülürken, 3 işçi düşen parçalarının üzerlerine isabet etmesi sonucu çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Polis ekipleri, çökme olayından sonra inşaat alanında inceleme yaparken, işçiler görünü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Ankara ayağı maçlarının yapılacağı Başkent Arena’nın Mart ayında bitirilmesi beklenirken, inşaatın Nisan sonuna sarkabileceği bildirildi. ‘Türkerler İnşaat’ tarafından yapımı süren Başkent Arena’da halen vardiyalı 500’e yakın işçinin çalıştığı belirtildi. Bu arada çöken iskelenin sağlak kalan bir bölümünde ise işçilerin çalışmaya devam ettiği görüldü.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yapı Sektöründe Reklam ve Tanıtım Finansmanı Projesi

YEM'den ve Finansbank'tan Yapı Sektörü için 'Reklam&Tanıtım Finansmanı Projesi'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir