1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

BAŞKENTRAY Projesi Ertelendi

banliyo hattı, başkent ray, başkent ray projesi, başkentray, başkentray projesi, başkentray projesi ihalesi, sincan kayaş banliyö hattı, BAŞKENTRAY Projesi Ertelendi

ANKARA – Sincan-Kayaş arasındaki banliyö hattını metro standardına yükseltmeyi amaçlayan BAŞKENTRAY projesi için TCDD Genel Müdürlüğü, bu ay sonuna kadar BAŞKENTRAY Projesi için yapım ihalesine çıkmayı amaçlıyordu. Yapımı devam eden hızlı tren projelerine ağırlık vermeyi planlayan TCDD Genel Müdürlüğü, BAŞKENTRAY Projesi’ni 2 yıl erteledi.

Ankara-Eskişehir arasındaki Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla tren seferlerinde yaşanan yoğunluğu dikkate alan TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-Sincan arasına yeni bir konvansiyonel hat inşa etme kararı aldı. Buna göre, mevcut hattın kuzeyine saatte 140 kilometre işletme hızıyla yüksek standartlı olarak inşa edilmesi planlanan 24 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattında yüksek hızlı trenler de sefer yapacak.

Mevcut demiryolu hattının bulunduğu alana yapılması öngörülen yeni hat için kamulaştırma yapılması gerekmeyecek. Yeni yapılacak konvansiyonel hat için proje çalışmalarını tamamlayan TCDD Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatının onayının ardından bir kaç ay içinde yapım ihalesine çıkmayı hedefliyor.

BAŞKENTRAY PROJESİ
BAŞKENTRAY Projesi kapsamında Sincan-Kayaş arasındaki 36 kilometre uzunluğundaki demiryolunda tüm raylar, peronlar ve istasyonların yenilenmesini planlıyor. Yapım süresi boyunca Sincan-Kayaş arasında banliyöler çalıştırılamayacak. Sincan-Kayaş arasındaki günlük taşıma kapasitesini 100 bin yolcuya yükseltecek ve konforlu bir yolculuk imkanı sunacak olan proje ile Ankara-Sincan arasında 3, Ankara-Kayaş arasında ise 2 hat olan demiryolu yeniden inşa edilecek ve Ankara-Behiçbey arasındaki 4 hat 6 hatta, Behiçbey-Sincan arasındaki 3 hat ise 5 hatta, Ankara-Kayaş arasındaki 2 hat ise 4 hatta çıkarılacak. Yapılan hatlardan ikisi yüksek hızlı tren taşımacılığında, ikisi ise metro standardındaki banliyö taşımacılığında hizmet verecek.

Proje kapsamında kullanılması planlanan yeni tren setlerinde uçaklardaki gibi karakutuların yanı sıra elektronik güvenlik sistemleri ve engelli vatandaşlar için hazırlanmış özel bölümler bulunuyor. Akıllı trenler, 170 koltuk, 3 tekerlekli sandalye bölümü ve 574 ayakta yolcu olmak üzere toplam 747 kişiyi taşıyabiliyor.

Aralarında geçiş imkanı bulunan 3’er vagondan oluşan trenler her iki taraftan kumanda edilebiliyor. Her yanında kameralar bulunan yeni trenlerde ”kapalı devre televizyon sistemi” yer alıyor. Dahili telefon, klima, otomatik kapı, anons ve görsel yayın sistemi gibi teknik özellikleri barındıran akıllı trenlerde her üç vagonun ön kısmında elektronik yolcu bilgilendirme panoları bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir